Menu
oBěhání.cz
Běžecké závody

Poslední VoltaRUN pomůže Barušce

Redakce

Redakce

11. 9. 2020

Osmý a současně letos poslední závod ze série Běhej lesy, VoltaRUN, se uskuteční v sobotu 12. září v Boleticích. Šumavský závod bude výjimečný tím, že se bude konat v noci. A jako obvykle se poběží na dobrou věc. Díky partnerovi závodů, firmě GSK, přispěje každý běžec na neurorehabilitaci pro malou bojovnici Barušku.

Závěrečný závod v Boleticích startuje od rybníku Olšina, který je jeden z nejvýše položených rybníků v Čechách a leží ve stejnojmenné obci u Horní Plané. Závod je unikátní také tím, že se běží až po setmění. Běh šumavskými lesy na hranici vojenského újezdu tak má jedinečnou atmosféru, kterou stojí za to zažít na vlastní kůži. Pořadatelé připomínají, že povinnou výbavou je funkční čelovka.

Výtěžek posledního závodu podpoří Barušku, která má pohybový hendikep. Nejvíce jí pomáhá hipoterapie a neurorehabilitace, a právě na tyto aktivity poputuje vybraná částka, které společnými silami účastníci vyberou. Partner série, společnost GSK se svou značkou Voltaren, totiž za každý kilometr, který závodníci překonají, přispěje 2 Kč.

Naším společným cílem je vybrat 40000 korun a věřím, že se nám to dohromady povede,” říká Margarita Bezborodova za značku Voltaren.

Pro ty, kteří si netroufnou na hlavní závod Běhej lesy, je připravený speciální VoltaRUN. Jde o nesoutěžní závod, který můžete zaběhnout, ale i ujít vycházkovou chůzí spolu s prarodiči nebo s kočárkem. Trasa VoltaRUNu je 3 až 5 kilometrů a je plánovaná tak, aby terén zvládli i hendikepování účastníci. K závodu se lze přihlásit předem online, nebo i v den závodu. I přes navýšení kapacity na 200 osob doporučujeme neotálet s registrací. VoltaRUN startovné je 250 Kč a veškeré prostředky získané registrací k VoltaRUNu poputují prostřednictvím Nadace Nova malé Barušce.

Těší nás zájem o VoltaRUN, u kterého jsme během série zvyšovali kapacity. Jsme rádi, že se nám daří naplňovat motto Radost z pohybu,” doplňuje Margarita za Voltaren.

Pomáhat můžete i svým nákupem. GSK totiž dětem přispěje 2 Kč i za každý kilometr zakoupených produktů Voltaren, a to v období od 1.6.2020 do 31.10.2020.*

Během závodů budou pořadatelé i nadále dodržovat veškerá potřebná opatření a vládní nařízení. V místě konání závodů bude navíc na klíčových místech jako jsou toalety, šatny, prostor registrace nebo vstup do areálu, dostupné dostatečné množství dezinfekce. Pravidelně dezinfikované budou zároveň všechny společné prostory.

V rámci celé série jste pomáhali na závodech po celé republice – na Vysočině (6.6.), v parku Lednice (20. 6.), ve Slavkovském lese (27. 6.), v Brdech (18. 7.), Bílé (1. 8.), v okolí Karlštejna (15. 8.) a v Jizerských horách (29. 8.) Každým závodem běžci podpořili jinou rodinu a dítě s pohybovým postižením.

Ohodnoťte tento článek:
5
Právě čtete

Poslední VoltaRUN pomůže Barušce