Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Gladiators nepovolili Ústí znovu ani bod, Paddock liga má první případ koronaviru

Šesté kolo Paddock ligy postavilo proti sobě první dva týmy obou skupin. Vysočina Gladiators výhrou v Ústí nad Labem udrželi neporazitelnost, o úspěchu Brna Sígrs v Ostravě rozhodl jediný touchdown. Postup do semifinále si kompletní čtveřice zajistila již minulé kolo, ve hře tak bylo primárně první místo ve skupině a výhoda domácího prostředí pro semifinálový zápas. Utkání Prague Mustangs s Plzní bylo kvůli výskytu koronaviru v týmu Patriots odloženo.

Je nám líto, video expirovalo.
Vysočina si výhrou v Ústí zajistila domácí výhodu pro semifinále

Gladiators potvrdili roli favoritů a také v šestém kole nenašli přemožitele. Proti Blades se v dresu hostů nepředstavil kvůli zranění Jan Dunovský. Zodpovědnost za něj vzal na sebe quarterback Joseph Bradley, který si připsal čtyři asistence a Gladiators zvítězili 27:0.

"Útok i bez Honzy Dunovského a Vojty Mašity dokázal skórovat, což mluví o tom, že náš tým je komplexní a nestojí to jen na pár hráčích," radoval se hlavní trenér Gladiators Ondřej Paulus.

Vysočině se podařilo i ve druhém zápase proti Blades udržet útok soupeře na nule. Blades v čele s reprezentačním quarterbackem Janem Bláhou nedokázali ani tentokrát najít recept na obranu vyztuženou o hráče Prague Black Panthers.

"Jsme strašně ovlivnění šíří soupisky. Máme několik hráčů dlouhodobě zraněných a nemocných. Teď jsme přišli o další čtyři klíčové hráče. V první půli jsme se snažili zápas zdramatizovat, ale ve druhé už jsme to chtěli hlavně dohrát, protože jsme museli točit hráče z obrany v útoku a obráceně," hodnotil zápas hlavní trenér Blades Daniel Leško.

Útok Gladiators si své touchdownové příspěvky rozdělil rovnoměrně do všech čtyř čtvrtin. Bradley třikrát přesně našel Petra Čermáka, jednou se z touchdownu radoval David Calta. Vysočina si vítězstvím zajistila první místo ve skupině Západ právě před Blades a budou tak mít výhodu domácího prostředí pro semifinále, které odehrají proti druhému týmu skupiny Východ.

Quarterback Sígrs Douglas Webster
zdroj: caaf.cz autor: Karin Tylová

Sígrs stačilo k vítězství 7 bodů, Alligators si připsali druhou výhru

Steelers se i proti Sígrs museli obejít bez quarterbacka Alvara Fadiniho, který se zranil v zápase proti Patriots. Ostravě tentokrát běhová hra nestačila. Obrana Sígrs domácím nepovolila jediný bod a Brňané se osamostatnili na prvním místě skupiny Východ.

Zápasu dominovaly především obrany, a tak rozhodl jediný touchdown. Quarterback Sígrs Douglas Webster, který v loňské sezoně dotáhl Steelers do Czech Bowlu, v první čtvrtině našel přesnou přihrávkou skórujícího Igora Mašlanku.

Alligators se doma představili proti Přerovu. Oba týmy již vypadly z boje o play-off, ve hře tak bylo třetí místo ve skupině Východ. Do zápasu lépe vstoupili Mammoths, když skóre zápasu otevřel Michal Bock. Po zbytek zápasu ale měli Alligators více ze hry a nakonec slavili vítězství 20:7.

V zápase se oba týmy spoléhaly na běhovou hru. Alligators se opírali o běhy Davida Kiliana a Marcuse Francise. Kilian si v zápase připsal dva touchdowny, obrovitý Francis především pomáhal posouvat útok Alligators blíže k endzóně soupeře.

Alligators si připsali druhé vítězství v sezoně. Mammoths po úvodní senzační výhře nad Ostravou Steelers prohráli pět zápasů v řadě.

Výsledky 6. kola Paddock ligy:

Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 0:27, Ostrava Steelers - Brno Sígrs 0:7, Brno Alligators - Přerov Mammoths 20:7.

Zdroj
caff.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články