První bod Mladé Boleslavi z venkovního hřiště. Mladá Boleslav - Karviná 0:0


Mladoboleslavští fotbalisté ve své prvoligové historii na hřišti v Karviné dosud neprohráli, což potvrdili i v pátém ligovém kole ročníku 2020-21. V prvním poločase byli Karvinští aktivnější, ve druhém se Mladá Boleslav výrazně zlepšila, ale soupeřova brankáře nepřekonal nikdo z hráčů, i když o příležitosti nouze nebyla.
První poločas se odehrál pod karvinskou taktovkou. Karvinští se neúnavně tlačili k brance Středočechů a dlouhé úseky hry drželi hru na soupeřově polovině hřiště. Mladoboleslavští úspěšně, i když párkrát se štěstím, karvinským atakům odolali. Co neodkopli mladoboleslavští Křapka, Tataev, Mazáň, Túlio či Zahustel a další borci, to jistě lapil brankář Mikulec. 

Ve druhém poločase obraz hry z prvního poločasu se změnil. Karvinská dominance pominula, neboť Mladoboleslavští byli o poznání aktivnější a především v ofenzívě nebezpečnější. S blížícím se koncem utkání oba týmy zvyšovaly touhu po vítězném gólu. Hra se přelévala od jedné branky ke druhé. Dokonce ani čtyři nastavené minuty na bezgólovém skóre nic nezměnily.


.  ... Mladá Boleslav 27. září 2020


MFK Karviná – FK Mladá Boleslav 0:0

ŽK: Mazáň, Budínský  *   Rozhodčí: Denev - Mojžíš, Bureš  * Diváků: 1950

MFK Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Herc, Qose (80. Jursa), Mikuš (89. Dramé), Bartošák (68. Guba) - Ostrák (89. Janečka), Papadopulos.
 
FK Mladá Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma, Tataev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský (90. Gabriel), Mazáň - Fulnek (61. Drchal), Škoda (70. Ikaunieks), Dominik Mašek (61. Douděra).

(jk, SportovníListy.cz, FK Mladá Boleslav, foto: FK Mladá Boleslav)