Zde může být vaše reklama.

Chromec: Jsem unaven ze slibů, které od politiků slyším

Chromec: Jsem unaven ze slibů, které od politiků slyším

foto: Archiv Chromec

27. 09. 2020 - 15:10

Vážení občané, přátelé.

jsem kandidátem SPD do Senátu Parlamentu ČR.

Stejně jako mnozí z vás, jsem unaven ze slibů, které slýchám od politiků před volbami dlouhá léta. Tudíž sliby o dokončení dálnice, budování cyklostezek a pozvedání slávy našeho regionu nechám na jiných.

Svou kandidaturu vnímám především jako šanci k naplnění programu SPD. Jsem přesvědčen, že náš program přináší řešení mnoha problémů, které např. v nedávné minulosti pobouřily širokou veřejnost v Přerově či v Kojetíně a trápí mnohá místa v naší zemi.

Jedním ze základních pilířů našeho programu je zákon o obecném referendu. Tento ústavní zákon byť je garantován naší ústavou nám politici dluží dlouhá léta. Tak jak nám vadí různí občané, kteří zneužívají náš štědrý sociální systém, tak tu máme další parazitující skupinu občanů oděnou do obleků a sak. S první skupinou se v případě politické vůle lze vypořádat změnou daných zákonů, s tou druhou tu a tam vedou zcela bez výsledku boj orgány činné v trestním řízení. Je tedy zcela jasné, že další z programových bodů SPD o možnosti odvolatelnosti politiků, pokud zklamou důvěru občanů je více než žádoucí.

Přes patnáct let pracuji v laboratorní firmě, kde jsem v každodenním styku s lékaři, zdravotnickým personálem a především pacienty. Vnímám kritický stav v poskytování péče praktických lékařů pro dospělé a děti. Kraj musí podporovat opatření pro doplnění praktických lékařů, zubařů a dětských lékařů. Musí investovat do zdravotnického personálu a jeho vzdělávání a podporovat vznik nových ordinací praktických lékařů a specialistů. Jde o potřebu dostupnosti lékařské péče na území kraje tak, aby byla v kvalitní úrovni dostupná v celém regionu na stejné úrovni.

Dotací absolventů lékařských fakult v době získávání jejich atestací je možné vytvořit zájem o obor praktického lékaře. Taktéž vyrovnání plateb za výkony zubních lékařů v méně atraktivních místech kraje by pomohlo zastavit jejich odliv do velkých měst.

Proto vás prosím, pokud chcete pomoci prosadit změny, běžte v říjnu k volbám. Jedinou silou, která může napomoci k prosazení potřebných změn jsou vaše hlasy.

Děkuji vám za pozornost a v říjnu nashledanou.

Dan Chromec

Další články