Pod královskou pokličkou: Vévodkyně Kate prozradila, nad čím tráví dlouhé hodiny v kuchyni

Vévodkyni Kate je velmi pohledná žena
Vévodkyni Kate je velmi pohledná žena
Foto: Profimedia.cz
Klára Zaňková | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 29. 9. 2020

Krásná Kate (38), vévodkyně z Cambridge a manželka prince Williama (38), plní nejen mateřskou úlohu a pracovní povinnosti související s jejím titulem. Zůstává i šikovnou ženou v domácnosti a dokáže strávit mnoho času ve své kuchyni.

Vévodkyně Kate se nikdy netajila tím, že miluje domácí kuchyni. Jako členka královské rodiny by se nemusela starat o nic, ale opak je pravdou. Lásku k vaření v sobě nezapře a jako trojnásobná maminka si navíc užívá každou chvíli při vaření se svými dětmi, princem Georgem (7), princeznou Charlotte (5) a nejmenším princem Louisem (2). Co patří mezi oblíbené pokrmy královského páru a čemu dávají v gastronomii přednost?

Princ William přiznal, že kulinářské dovednosti nepatří mezi jeho velké přednosti. Není překvapením, že si rád pochutná na dobrém a kvalitním steaku. Na jeho přípravu má ale vysoké nároky. "Rád vařím, ale nejsem v tom moc dobrý. Velmi si zakládám na správné přípravě masa. Nesnáším přetažený steak. Mám rád, když je upravený jako medium-rare, tedy středně propečený. A také si pochutnám na pečeném kuřeti," řekl princ pro časopis People.

Vévodkyně na sebe zase prozradila, že zbožňuje pečení a cukrářskou tvorbu. Po boku známé spisovatelky a specialistky na gastronomii Mary Berry (85) v rámci příprav charitativní akce zmínila lásku a vášeň pro sladké. To nejraději připravuje pro své tři ratolesti.

"Miluju výrobu dortů, hlavně narozeninových. Už se u nás stalo tradicí, že trávím čas do půlnoci v kuchyni se směšným množstvím dortového těsta a nejrůznějších polev. Ale opravdu to mám ráda," uvedla krásná Kate pro Hello! magazín.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.