TIP NA VÍKEND: Pět druhů tataráků a pivní speciály v Bistrotéce Valachy

ZLÍN - Taky milujete tatarák? Pak se určitě zastavte od pátku 2. do neděle 4. října v Bistrotéce Valachy ve zlínském Obchodňáku.

Díky speciální víkendové akci „Pivo a tatarák“ tady můžete ochutnat nejen oblíbenou klasiku z hovězího masa, ale také originální variace – třeba tatarák z telecího masa, ryb nebo krevet. Kuchaři ovšem nezapomněli ani na milovníky bezmasých pokrmů. Už jste někdy jedli tatarák třeba z takové japonské ředkve?

„Přijďte ochutnat, věříme, že budete překvapeni, jak dobře mohou v tataráku chutnat jiné suroviny, než jste nejen v naší restauraci zvyklí. Chuť tataráků podtrhnou vína speciálně vybraná k jednotlivým chodům. A zajímavostí budou jistě i pivní speciály a pivní drinky. Jako sladkou tečku doporučuji nové dezerty od našich cukrářek,“ láká šéfkuchař Bistrotéky Valachy Lukáš Strnad.

Na jaké tataráky od jeho týmu se konkrétně můžete těšit?

  • Tatarák z rajčat s uzeným halibutem, vánočka s kapary
  • Hovězí tatarák s parmezánem, houbou shiitake s křepelčím vejcem, kvasový chléb
  • Telecí tatarák s uzenou cuketou a majonézou z ančoviček, bageta
  • Tatarák z nakládané japonské ředkve, vařených krevet s citronovým kaviárem, zázvorová sušenka
  • Jackfruit tatarák s japonskou nakládanou ředkví a chilli, chléb s kardamomem

Všechny tataráky si můžete vychutnat jak v hlavní bistro restauraci ve druhém podlaží, kde budou párovány s víny, tak i v Baru 1931 a na jeho venkovní zahrádce s pivními drinky a speciály: v pátek 2. října od 14:30 a v sobotu 3. i neděli 4. října od 11:30.

Pokud si chcete v exponovaných časech obědů a večeři pojistit místo k sezení, doporučujeme rezervaci (tel. 577 055 444 nebo info@bistrovalachy.cz).

Více o akci Pivo a tatarák.

Víte, že……

…tatarský biftek spatřil světlo světa na přelomu 19. a 20. století v Paříži. Tehdejší Pařížané si zamilovali syrové maso smíchané s kapary, cibulí, vaječným žloutkem a později i s dijonskou hořčicí. Svůj dnešní název ovšem pokrm získal až po přidání další ingredience – tatarské omáčky.

…tradičně se tatarák připravuje z co nejkvalitnějšího hovězího masa, nejlépe mladé svíčkové, které se najemno naškrábe ostrým nožem. Zpravidla se servíruje s nakrájenou cibulí, solí, pepřem, worcestrovou omáčkou, případně syrovým žloutkem.

…v tuzemských restauracích se tatarák podává zpravidla na topince potřené česnekem. Čím dál častěji se ale objevují i jiné přílohy. Můžete je vyzkoušet právě při víkendové akci v Bistrotéce Valachy.

Další chystané akce v Bistrotéce Valachy

14. 10. Gold Cock whisky – řízená degustace

21. 10. The Botanist Workshop

23. – 25. 10. Zvěřinové speciality

7. – 15. 11. Husí hody

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x