Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policie vyklízí tábor migrantů v Calais. Přežívají v děsivých podmínkách

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto YouTube

Francouzská policie dnes vyklízí rozlehlý stanový tábor migrantů v Calais, kde v provizorních podmínkách přebývá více než 700 lidí. Prefekt oblasti Louis Le Franc řekl, že nucené přemístění migrantů do ubytovacích zařízení po celé Francii souvisí s nadcházející zimou.

Policie zatím z tábora odvezla kolem 200 osob, 21 lidí zatkla, uvedla agentura AFP.

We were handing out food packs to 600 people today when a refugee told me of the huge sacrifice he makes for the children of Calais.When the kids can’t get food from the French Government’s distribution, as it sometimes runs out, the man will give up his own meal for them. 1/4 pic.twitter.com/l5HoFSyoBm

— Care4Calais (@Care4Calais) September 28, 2020

"Rozhodl jsem se provést tuto operaci před nástupem zimy s teplotami kolem minus tří či čtyř stupňů," řekl Le Franc, podle nějž by bezpečnostní složky do tábořiště poblíž nemocnice v Calais měly znemožnit přístup dalším lidem.

Stovky migrantů v Calais žijí ve velmi neutěšených podmínkách s vidinou, že se jim podaří nelegální cestou překročit Lamanšský průliv směrem do Británie.

Migranti se dlouhodobě snaží dostat ze severní Francie do Británie zejména v kamionech využívajících trajekty či tunel pod průlivem. V době koronavirových uzávěr, kdy je možnost ukrytí v kamionech či na trajektech omezená, začali v čím dál větší míře využívat cestu po moři.

Témata:  uprchlíci uprchlické tábory Francie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy