28. září 2020 • 17:47

Gladiators a Sígrs vyhráli v lize amerického fotbalu zápasy o vedení ve skupině

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesté kolo Paddock ligy svedlo proti sobě první dva týmy skupin. Vysočina Gladiators vyrazila do Ústí nad Labem a Ostrava Steelers doma přivítala Brno Sígrs. Postup do semifinále si tato čtveřice zajistila již minulé kolo, ve hře tak bylo první místo ve skupině a výhoda domácího prostředí pro semifinálový zápas.



Vysočina Gladiators potvrdila roli favoritů a také v šestém kole nenašla přemožitele. Proti Ústí nad Labem Blades se v dresu Gladiators nepředstavil kvůli zranění Jan Dunovský. Zodpovědnost za něj vzala na sebe americká posila, quarterback Joseph Bradley, který si připsal 4 passové touchdowny a Gladiators zvítězili 27:0.

„Útok i bez Honzy Dunovského a Vojty Mašity dokázal skórovat, což mluví o tom, že náš tým je komplexní a nestojí to jen na pár hráčích,” měl radost po zápase hlavní trenér Gladiators, Ondřej Paulus.

Gladiators se podařilo i ve druhém zápase proti Blades udržet útok soupeře na nule. Blades v čele s reprezentačním quarterbackem Janem Bláhou nedokázali ani tentokrát najít recept na obranu vyztuženou o hráče Prague Black Panthers. Gladiators se tak letos mohou opřít o výkony Hráče roku 2019, Karla Augusty.

„Jsme strašně ovlivnění šíří soupisky. Máme několik hráčů dlouhodobě zraněných a nemocných. Dnes jsme přišli o další čtyři klíčové hráče. V první půli jsme se snažili zápas zdramatizovat, ale ve druhé už jsme to chtěli hlavně dohrát, protože jsme museli točit hráče z obrany v útoku a obráceně,” hodnotil zápas hlavní trenér Blades, Daniel Leško.

Útok Gladiators si své touchdownové příspěvky rozdělil rovnoměrně do všech čtyř čtvrtin. Bradley svým passem třikrát našel Petra Čermáka, jednou se z touchdownu radoval David Calta. Gladiators si vítězstvím zajistili první místo ve skupině Západ před druhými Blades a budou tak mít výhodu domácího prostředí pro semifinále, které odehrají proti druhému týmu skupiny Východ.

Sígrs stačilo k vítězství 7 bodů

Ve skupině Východ se proti sobě představili Ostrava Steelers a Brno Sígrs. Oba týmy měly před zápasem shodně bilanci čtyř výher a jedné prohry. Steelers se i proti Sígrs museli obejít bez quarterbacka Alvara Fadiniho, který se zranil v zápase proti Pilsen Patriots. Steelers tentokrát běhová hra nestačila. Obrana Sígrs nepustila jediný bod a k výhře 7:0 tak stačil Brnu pouze jeden touchdown.

Steelers proti Přerovu Mammoths ukázali, že dokáží zvítězit i s absencí quarterbacka Fadiniho. Prim hrála běhová hra v čele s Dominikem Dvorským, který proti Mammoths zaznamenal rekordních 7 běhových touchdownů. Obrana Sígrs se na běhový útok soupeře dokázala připravit a Dvorského s jeho spoluhráči do své endzóny nepustila.

V průběhu celého zápasu dominovaly především obrany, a tak zápas rozhodl jediný touchdown. Quarterback Sígrs, Douglas Webster, který v loňské sezoně dotáhl Steelers do Czech Bowlu, zaznamenal v první čtvrtině touchdownový pass na Igora Mašlanku.

Sígrs se tak osamostatnili na prvním místě skupiny Východ. Jistotu prvního místa ale dvě kola před koncem základní části nemají.

Alligators si připsali druhou výhru

Brněnští Alligators se doma představili proti Přerovu Mammoths. Oba týmy již vypadly z boje o play-off, ve hře tak bylo třetí místo ve skupině Východ. Do zápasu lépe vstoupili Mammoths, když skóre zápasu otevřel Michal Bock. Po zbytek zápasu ale měli Alligators více ze hry a nakonec slavili vítězství 20:7.

V zápase se Alligators i Mammoths spoléhali na běhovou hru. Alligators se opírali o běhy Davida Kiliana a Marcuse Francise. Kilian si v zápase připsal dva touchdowny, obrovitý Francis především pomáhal posouvat útok Alligators blíže k endzóně soupeře.

Alligators si připsali druhé vítězství v sezoně. Mammoths po úvodní senzační výhře nad Ostravou Steelers prohráli pět zápasů v řadě.

Mustangs - Patriots odloženo

Na sváteční pondělí se proti sobě měly představit týmy ze skupiny Západ, které již ztratily šanci na postup do semifinále. Zápas Prague Mustangs - Pilsen Patriots byl z důvodu pozitivního testu na koronavir jednoho hráče z týmů odložen. V Paddock lize to byl první zápas, který musel být kvůli koronaviru odložen.

Výsledky 6. kola Paddock ligy
Ústí nad Labem Blades - Vysočina Gladiators 0:27
Ostrava Steelers - Brno Sígrs 0:7
Brno Alligators - Přerov Mammoths 20:7
Prague Mustangs - Pilsen Patriots odloženo

Tabulka Paddock ligy
Západ
Vysočina Gladiators 6-0
Ústí nad Labem Blades 4-2
Pilsen Patriots 1-4
Prague Mustangs 0-5

Východ
Brno Sígrs 5-1
Ostrava Steelers 4-2
Brno Alligators 2-4
Přerov Mammoths 1-5

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud