Juvanová vyřadila Kerberovou. Hráčku Top 50 porazila teprve podruhé a je poprvé ve 2. kole French Open

29. 9. 2020, 11:49
Aktuality 1
V létě si Kaja Juvanová vyšlápla na loňskou finalistku Roland Garros Markétu Vondroušovou a včera v Paříži si proti Angelique Kerberové připsala druhý skalp hráčky Top 50. Favorizovanou Němku, které se na pařížské antuce dlouhodobě nedaří, porazila ve dvou setech a poprvé postoupila do 2. kola French Open.
Profily hráčů
Kaja Juvanová (© AFP)

Loni si Kaja Juvanová na French Open odbyla premiéru v hlavní soutěži grandslamu jako lucky loser, ale podlehla Rumunce Soraně Cirsteaové. 

Letos už se na druhý pokus své první výhry na pařížském grandslamu dočkala. A hned proti soupeřce zvučného jména, když v pondělí vyřadila bývalou světovou jedničku a trojnásobnou grandslamovou šampionku Angelique Kerberovou

Devatenáctiletá Slovinka si se zkušenou Němkou, jež je aktuálně 22. hráčkou světa, poradila po setech dvakrát 6-3 a připsala si svůj teprve druhý skalp členky Top 50. Ten první zaznamenala v srpnu na antuce v Palermu proti Markétě Vondroušové.

"Nezáleží mi na tom, jaký je los. Ale když hraju proti soupeřkám, které mají hodně titulů, tak si řeknu 'OK, když jsem byla malá, sledovala jsem je v televizi, ale teď se musím soustředit sama na sebe'. Jen jsem šla na kurt a udělala, co jsem udělat musela," komentovala Juvanová.

V zápase dlouhém pouhých 68 minut slovinská teenagerka přestřílela svou slavnější soupeřku na vítězné údery 27-15 a udělala výrazně méně chyb (19-30).

"Jsem na sebe pyšná, jakým způsobem jsem hrála. Letos je to tady hodně těžké. Je zima, vlhko. Neustále se musíte udržovat v provozní teplotě a jde o to, kdo to zvládne lépe," dodala.

Dvaatřicetiletá Kerberová nezvládla první kolo na French Open už posedmé v kariéře a počtvrté za posledních pět let. Letos na antuce ještě neuhrála set, před čtrnácti dny v Římě nestačila na Kateřinu Siniakovou.

Juvanová si o premiérový postup do 3. kola grandslamu se utká s domácí divokou kartou Clarou Burelovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Mantra
vyhrála rozdílem dvou levelů, Angeliq už myslí na něco jiného. Ta porážka od K.S. tuhle se včera ukázala jako povinná, tj.K.S.na tom neměla takový podíl jako A.K. samotná. Zajímal by mě duel Kaji s Katkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist