shop.musicserver.cz
Nové desky 38/2020 - od Diany Krall přes Machine Gun Kellyho po Emmu Drobnou

Nové desky 38/2020 - od Diany Krall přes Machine Gun Kellyho po Emmu Drobnou

Vydáno: 29.09.2020 14:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Mary McCartney

Opožděné žně budou mít tentokrát příznivci domácí scény. Mohou se těšit na Ondřeje Rumla, Milli Janatkovou, Emmu Drobnou nebo Andreje Šebana. Ty pak doplní jazzová Diana Krall, rockeři Deftones, pop-punkový Machine Gun Kelly, alternativci IDLES, hiphopoví Public Enemy, indiefolkový Sufjan Stevens nebo vánoční Carrie Underwood.

V pátek 25. září vyšly tyto nové tituly:

Diana Krall - This Dream Of You (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz

Diana Krall - This Dream Of You
Královna jazzového klavíru a signifikantní zpěvačka Diana Krall se na svém patnáctém albu "This Dream Of You" pomyslně loučí se svým dvorním producentem Tommym LiPumou. Nahrávky dvanácti písní vznikaly těsně před jeho smrtí a většina z nich patří do Great American Songbook. Název deska ovšem dostala po předělávce skladby Boba Dylana z alba "Together Through Life". Vedle Kanaďanky se na ní podíleli špičkoví jazzoví instrumentalisté, jako jsou kontrabasista Christian McBride, baskytarista Karriem Riggins, bubeník Jeff Hamilton, basista John Clayton, houslista Stuart Duncan či kytaristé Anthony Wilson a Marc Ribot. Produkce se ujala sama zpěvačka a společně se zvukovým inženýrem Alem Schmittem se snažila, aby dosáhli mimořádné rovnováhy mezi intimitou a bezprostředností jejího hlasu. Jak se jim to povedlo, zjistíte na YouTube a my snad ani nemusíme dodávat, že titul bude k sehnání také na vinylu.


Machine Gun Kelly - Tickets To My Downfall (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop punk

Machine Gun Kelly - Tickets To My Downfall
Pokud jste byli fanoušky Colsona Bakera, jehož celý svět zná pod jménem Machine Gun Kelly, a především jeho rapu, pak vás "Tickets To My Downfall" patrně zklame. Na svém pátém albu totiž zcela hip hop opustil a vrhl se na pop punk. Nutno poznamenat, že k tomuto přechodu si nemohl vybrat lepšího parťáka. Patnáct písniček (respektive devatenáct, pokud se vám podaří sehnat verzi pro Target) natočil společně s Travisem Barkerem z Blink-182, který se částečně podílel i na předchůdci. A i tentokrát si pozval několik hostů. Jsou jimi Halsey, blackbeat, rappeři Trippie Redd a Iann Dior a mluveným slovem přispěla i jeho přítelkyně herečka Megan Fox. Jak mu změna prospěla, můžete soudit prostřednictvím jeho YouTube profilu.


Carrie Underwood - My Gift (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / country

Carrie Underwood - My Gift
Impulsem k tomu, že byste měli pomalu začít pokukovat po vánočních dárcích, může být okamžik, kdy se na trhu začnou objevovat sváteční alba. Jedno z prvních má na svědomí countryová hvězda, několikanásobná držitelka Grammy a vítězka čtvrté řady American Idol Carrie Underwood. Svůj dárek fanouškům nazvala příznačně "My Gift" a společně s producentem Gregem Wellsem, jenž v minulosti produkoval nahrávky Katy Perry, Aerosmith, Taylor Swift, OneRepublic nebo Miky, připravila celkem jedenáct písniček. Ty jsou směsicí klasických koled jako "Silent Night", "The Little Drummer Boy", "Have Yourself A Merry Little Christmas" nebo "Away In A Manger", a několika původních songů, na nichž se společně se zpěvačkou podílel Jack Antonoff, její kolega Brett James, Toby Gad, David Garcia a John Legend, jenž připojil i svůj vokál. Druhým hostem je zpěvaččin syn Isaiah Fisher. Vánoční atmosféru, okořeněnou trochou country, přináší Carrie Underwood na svém YouTube profilu.


Emma Drobná - Better Like This (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Emma Drobná - Better Like This
Fanoušci vítězky čtvrté řady Česko Slovenská SuperStar Emmy Drobné po úspěchu tři roky starého, velmi dobře přijatého alba "You Should Know" čekali, s čím přijde na své druhé sólovce. Chvíli museli vydržet, ale nyní je "Better Like This" tu a přináší jedenáct písní, které hudebnice opět připravila společně s producentským týmem Creative Music House. "Mám pocit, že nové album mě vystihuje mnohem lépe jako osobu i jako zpěvačku. Všechno je teď v mém životě lepší než kdykoli předtím. Nakonec i titulní písnička patří mezi moje nejoblíbenější," říká s úsměvem autorka. Deset skladeb na desce je v angličtině a nese se na popové vlně, doplňuje je duet "Stratím sa ti ráno" se Separem, který má pochopitelně rapové směřování. První dva singly sdílí Emma na svém YouTube.


Tip týdne

IDLES - Ultra Mono (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: industriální rock / post rock / punk rock

IDLES - Ultra Mono
Britští rockeři IDLES mají na co navazovat. Jejich dva roky staré album "Joy As An Act Of Resistance" jim vysloužilo nominaci na Brit Awards, Mercury Prize a cenu Kerrangu a kapelu posunul na pódia prestižních hudebních festivalů. Není tedy divu, že na své třetí desce "Ultra Mono" její členové pokračovali ve spolupráci s producentskou dvojicí Adam Greenspan a Nick Launay. Druhý zmíněný je považovaný za jednoho z nejúspěšnějších post-punkových producentů posledních let a mezi jeho svěřence patří například Arcade Fire, Nick Cave And The Bad Seeds, Anna Calvi nebo Yeah Yeah Yeahs. Dvanáctka songů osciluje mezi industriálním rockem, punk rockem a post-rockem a uslyšíte v nich i nečekané hosty - francouzskou hudebnici a hlavní tvář Savage Jehnny Beth, Jamieho Culluma, Caveova spolupracovníka Warrena Ellise a o programing se postaral Kenny Beats. Zda bude formace opět sbírat hudební ceny, můžete tipovat při poslechu desky na jejich bandcampu.


Deftones - Ohms (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: moderní rock

Deftones - Ohms
Novinka Deftones "Ohms" patří k nejočekávanějším deskám letošního roku. O produkci jejich deváté řadovky se postaral Terry Date, který kapele vypomohl na prvních čtyřech albech, včetně oceňovaného "White Pony" z roku 2000. Za zmínku stojí i jméno autora přebalu, výtvarníka Franka Maddockse. K titulní skladbě kolekce vznikl i videoklip, který režíroval Rafatoon a který kolega Jiří V. Matýsek popsal jako vizuálně opulentní hody. O tom se ostatně můžete na uvedeném odkaze přesvědčit sami. O svůj názor se pak nezapomeňte podělit v komentářích pod článkem.


Public Enemy - What You Gonna Do When The Grid Goes Down? (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Public Enemy - What You Gonna Do When The Grid Goes Down?
Legendární hiphpopová formace Public Enemy vydává letos již druhé album - po "Loud Is Not Enough" přichází s nahrávkou "What You Gonna Do When The Grid Goes Down?". A co si pro ni Chuck D, Flavor Flav, Khari Wynn a DJ Lord přichystali? Především je to sedmnáct tracků, které produkoval opět převážně C-Doc, vyskládaných z dvanácti skladeb a pět mluvených intermezz. Pozvání do studia navíc přijali hvězdní hosté George Clinton, Cypress Hill, DJ Premier, Mike D, Run-DMC, Daddy-O, Nas, Rapsody, Black Thought, Jahi, YG, Questlove, Ice-T nebo PMD. První reakce na výsledek jsou ovšem spíše zdrženlivé a poukazují na to, že newyorská parta se příliš vrací do osmdesátých let. Zda s tímto názorem budete souhlasit, můžete posoudit na jejich YouTube profilu.


Ayreon - Transitus (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Ayreon - Transitus
Holandský multiinstrumentalista Arjen Lucassen aka Ayreon připravil pro své posluchače a fanoušky progresivního metalu studiovku "Transitus", pyšnící se pořadovým číslem deset. Epická nahrávka se inspirovala ve filmech s tematikou nadpřirozena a hlas jí propůjčil Tom Baker, známý jako legendární Doctor Who. Podílela se na ní také celá řada hostů - Tommy Karevik z Kamelot jako Daniel a Cammie Gilbert z Oceans of Slumber jako Abby. Nechybí ani Simone Simons (Epica), Dee Snider (Twisted Sister), Joe Satriani, Marty Friedman, Johanne James (Threshold) nebo Amanda Somerville (Avantasia, Trillium).


Sufjan Stevens - The Ascension (Asthmatic Kitty)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / electropop

Sufjan Stevens - The Ascension
Po třech albech, která Sufjan Stevens natočil s dalšími hudebníky Brycem Dessnerem, Nicem Muhlym, Jamesem McAlisterem, Tomim Andresem anebo Lowellem Bramsem, se po pěti letech vrací ke své čistě sólové kariéře. Výsledkem je jeho osmá řadovka "The Ascension". Patnáctka písní se pohybuje na pomezí indie folku a intimního electropopu, vznikala ve studiu v Oslu a americký hudebník si v podstatě vše natočil a vyprodukoval sám. Pouze s kytarami mu v několika skladbách vypomohl Casey Foubert, v jedné již zmíněný Bryce Dessner a s bicími James McAlister. Kolekci můžete poslouchat na Sufjanově bandcampu.


Nasty - Menace (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hardcore

Nasty - Menace
Hardcorová formace Nasty se při torbě desky "Menace" nechala inspirovat aktuálním děním. "Dali jsme si za cíl jediné: zachytit šílenství dnešního světa včetně všech dalších moderních trendů. Nechali jsme tomu volný průběh a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat," popisují její členové. Texty písní měli téměř hotové ještě před zahájením natáčení. "Jako spoustu dalších lidí i nás pandemie zasáhla velice silně. Museli jsme najít velmi kreativní cesty, jak album seskládat dohromady. Nakonec se ale povedlo a máme pro vás čtrnáct nových skladeb," dodali ještě muzikanti.


Milli Janatková - Hluboko
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop / pop rock

Milli Janatková - Hluboko
Koncepční album Milli Janatkové "Hluboko" tematicky navazuje na její úspěšné CD "Mým kořenům", které získalo cenu The Independent Music Awards - Vox Populi v New Yorku a nominaci na prestižní ocenění Classic Prague Awards v kategorii crossover. Tentokrát se autorka vydává na výpravu do hlubin času a hledá podstatu naší kultury a poselství předků. Výběr písní na její nové kolekci koresponduje s našimi nejstaršími dochovanými hudebními památkami. Poučena mnoha hudebními žánry, včetně indické lidové hudby, a obklopena množstvím nástrojů a barev, se vnořila se do hloubky každé písně a novými aranžemi odkryla nové významy a vlastní představu o nich. Třináct skladeb, jejichž ukázky uslyšíte na stránkách vydavatelství Supraphon, sama nahrála a výtvarně zpracovala.


The Hives - Live At Third Man Records (Third Man Records
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

The Hives - Live At Third Man Records
Populární The Hives odehráli v loňském roce po Americe celou řadu beznadějně vyprodaných koncertů. A až nyní měli čas se po třiceti letech na scéně poohlédnout a vydat své první oficiální živé EP. Najdete na něm celkem sedm kousků, které zazněly na akci "Blue Room" pořádané vydavatelstvím Third Man Records, jež vlastní Jack White. V playlistu našla své místo mimo jiné jejich legendární "Hate To Say I Told You So" a vy si ji můžete poslechnout na YouTube.com.


Reedice a EP

  • The Rolling Stones - Steel Wheels (Live Atlantic City) (Universal)
    The Rolling Stones se vracejí k dalšímu svému turné a tentokrát padla volba na "Steel Wheels", tedy to, které jsme mohli vidět v Praze v roce 1990. Na záznam se dostal koncert z Atlantic City, kde coby hosté vystoupili také Axl Rose, Izzy Stradlin, Eric Clapton a John Lee Hooker. Živák vychází ve všech možných formách (detaily najdete stránkách vydavatelství Eagle Rock) a my pouze upozorníme na deluxe edici, jejíž součástí jsou také raritní kousky včetně kompletního vystoupení z Tokia.
  • Prince - Sign O' The Times (Warner Music)
    Zatímco "Purple Rain" označí většina posluchačů za nejúspěšnější Princovo album, "Sign O' The Times" bude patřit k těm nejoceňovanějším, a to i ze současného pohledu. Je tedy logické, že patří k dalším, jemuž se dostalo patřičné reedice. Jednotlivé verze mohou mít od dvou až do třinácti nosičů, podle toho, kolik za ně budete chtít utratit. Podrobně si o nich můžete přečíst na Princově webu.
  • Jimmy Chamberlin Complex - Honor (EP)
    Člen Smashing Pumpkins Jimmy Chamberlin patří podle řady médií mezi nejlepší bubeníky světa a dokazuje do i ve svém vlastním uskupení, kde mu dělají společnost basista Billy Mohler, kytarista Sean Woolstenhulme, klavírista Adam Benjamin, saxofonisté Ben Wendell a Frank Catalano a trumpetista Shane Endsley. Ukázky pěti skladeb znějí na soundcloudu profilu Make Records.
  • Shay Lia - Solaris (EP)
    Kanadská zpěvačka Shay Lia má kořeny v Džibutsku a za svůj debut "Dangerous" si vysloužila nominaci na Polaris Music Prize. Nyní na něj navazuje novým EP "Solaris",. V pěti skladbách opět kombinuje pop, soul, r'n'b a také angličtinu s francouzštinou. Pokud jste tuto muzikantku dosud nezaznamenali, můžete zamířit na její YouTube kanál.
  • Left At London - Transgender Street Legend Vol. 2
    Americká skladatelka, zpěvačka a producentka Nat Puff, kterou známe coby Left At London, navazuje na dva roky staré EP "Transgender Street Legend, Vol. 1". Na šesti skladbách dvojky se spolupodíleli také Nobi, Vera Much a Chuck Sutton. Jak smíchala indie pop, lo-fi, r'n'b a chillwave, zjistíte na YouTube.


Ondřej Ruml a Jihočeská filharmonie & Matej Benko Quintet - Jdeme na Ježka (Live) (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: swing / tradiční pop

Ondřej Ruml a Jihočeská filharmonie & Matej Benko Quintet - Jdeme na Ježka (Live)
Už je to šest let, co Ondřej Ruml vydal album "Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha", za nějž si vysloužil příznivý ohlas nejen u fanoušků, ale i u kritiky. Důkazem toho, že se nejednalo pouze o chvilkovou záležitost, je celá řada koncertů, které probíhají do dnešních dnů, a také nový počin "Jdeme na Ježka (Live)". Jedná se o záznam koncertu ke slavnostnímu zahájení sezóny Divadla Oskara Nedbala v Táboře z 21. února tohoto roku. Ruml zde představil Ježkovy písně nejen s Matej Benko Quintetem ale také s Jihočeskou filharmonií. Jak to v Táboře znělo, zjistíte na YouTube.


The Neighbourhood - Chip Chrome & The Mono-Tones (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop

The Neighbourhood - Chip Chrome & The Mono-Tones
Na své čtvrté studiovce "Chip Chrome & The Mono-Tones" se formace The Neighbourhood jala představit novou personu ve své diskografii - stříbrného mimozemšťana jménem Chip Chrome. Ztělesňuje ho sám frontman Jesse Rutherford a jeho stínem zastřená formace The Mono-Tones. Možná vám koncept trošku připomíná Davida Bowieho a jeho alter ego Ziggyho Stardusta. A máte pravdu - právě u něj se eklektická indie formace inspirovala. Nahrávka vznikala v průběhu třech let a ukázky k poslechu najdete na Amazon.com.


Fleet Foxes - Shore (Anti-)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / folk rock

Fleet Foxes - Shore
Před dvěma roky nám indiefolkoví Fleet Foxes naživo představili své třetí album "Crack-Up". Zhruba ve stejné době začali chystat i jeho následovníka, kterého dokončovali do poslední chvíle před vydáním. Natáčelo se ve studiích v Hudsonu, Paříži, Los Angeles, Long Island City a New York City a výsledkem je kolekce pojmenovaná "Shore", tedy "Pobřeží". "Vidím 'Pobřeží' jako místo bezpečí na hraně něčeho nejistého, zírající do Whitmanových vln, recitující smrt," komentoval název frontman skupiny a zároveň producent celého počinu Robin Pecknold. Inspirací mu byli jeho oblíbení hudební hrdinové jako Arthur Russell, Nina Simone, Sam Cooke, Emahoy Tsegué-Maryam Guebrou a další, kteří oslavovali život tváří v tvář smrti. Mezi patnácti songy, které uslyšíte třeba na bandcampu formace, je i kousek vystavěný na základech "Don't Talk (Put Your Head On My Shoulder)" Beach Boys.


Andrej Šeban - Rock and Roll z Rači (Slnko Records)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativa

Andrej Šeban - Rock and Roll z Rači
Slovenský muzikant Andrej Šeban se po loňském albu "Triplet" vrací s deskou "Rock and Roll z Rači", kterou nahrával posledních několik let. Do jedenácti písní v alternativním stylu vmíchal řadu motivů od slovenského folklóru přes evropskou hudbu a americký jazz až po tvorbu jeho oblíbence Franka Zappy. "Pochopil jsem, že pro mě je lepší neustále něco nahrávat. Tak, jako to v téhle chvíli cítím, co mě v daném momentu baví. Jako když filmař natočí hodně materiálu a potom ho začne stříhat a probírat," uvedl hudebník. Výsledek si v krátkých ukázkách můžete vyposlechnout na stránkách vydavatelství Slnko Records.


A$AP Ferg - Floor Seats II (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop / trap

A$AP Ferg - Floor Seats II
Jak je patrné z názvu "Floor Seats II", navazuje A$AP Ferg svým třetím mixtapem na své loňské EP. Délkou se vlastně skoro neliší, letošní dílko je však daleko více napěchované hvězdnými hosty (a to ani do nich nemusíme počítat producenty jako HitBoy, Axl Beats, Frankie P nebo TGUT). Přímo k newyorskému rapperovi se připojili Marilyn Manson, Puff Daddy, Dennis Rodman, Tyga, Mulatto, Nicki Minaj, Lil Wayne, Fivio Foreign nebo Jay Gwuapo. Co z této směsice vzniklo, zjistíte na Fegově YouTube profilu, kde sdílí podstatnou část alba.


Christian McBride Big Band - For Jimmy, Wes And Oliver (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: jazz / big band

Christian McBride Big Band - For Jimmy, Wes And Oliver
Sedmnáctičlenný big band slavného kontrabasisty Christiana McBridea si za obě své předchozí nahrávky vysloužil Grammy v kategorii nejlepší album velkého jazzového uskupení. Nemůžeme tedy opomenout jeho třetí řadovku "For Jimmy, Wes And Oliver". Jak napovídá název, věnovali ji američtí hudebníci tvorbě Jimmyho Smithe, Wese Montgomeryho a Olivera Nelsona. Coby speciální hosté se k Christian McBride Big Bandu připojili ještě varhaník a trumpetista Joey DeFrancesco a kytarista Mark Whitfield. Zda už nyní mohou jazzmani pokukovat po dalším zlatém gramofonku, mohou naznačit například ukázky na webu Amazonu.


Makak akustikus - Přátelství (Divnosti)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk

Makak akustikus - Přátelství
Šest let po EP "Stromy" a po rocích koncertování a skládání přichází brněnská kapela Makak, nyní Makak akustikus, se svým debutem "Přátelství". Hlavní postavou je zpěvačka, textařka a violoncellistka Kateřina Koutná, již doplňují houslista Albert Novák, mandolinista Jan Kopecký, kytarista Martin Švarc a bubeník Eulál. Desítka písniček má připomínat dobrodružné toulky za městem. Vedle autorských textů a hudby se mezi nimi objevuje také zhudebněná báseň Jana Skácela nebo Janáčkova balada "Milenec vrah". Poslechnout si je můžete na bandcampu, kde seženete titul i ve fyzické podobě.


Will Butler - Generations (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Will Butler - Generations
Člen Arcade Fire a multiinstrumentalista Will Butler se již pět roků vedle tvorby domácí formace věnuje také své sólové kariéře. Po dvou těsně po sobě jdoucích albech "Policy" a "Friday Night" z let 2015 a 2016 se nyní vrací po delší odmlce s novinkou "Generations". Deset kousků ale opět tvořil v úzké čtveřici, s níž natáčel i předchůdce. Jejími dalšími členy jsou bubeník Miles Arntzen a Julie Shore a Sara Dobbs, které hrály na basový a klasický syntezátor. Kam Butler svůj těžko zařaditelný indie rock nasměroval tentokrát, uslyšíte na jeho bandcampu.


Smetanovo trio - Beethoven: Klavírní tria (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / komorní hudba

Smetanovo Trio - Beethoven: Klavírní tria
K letošním všeobecným oslavám Beethovenova výročí se připojilo také české Smetanovo trio. Neodolalo pokušení a zpracovalo jeho slavná "Klavírní tria" včetně jeho prvního opusu "Klavírní trio č. 3" nebo zhudebnění Shakespearova "MacBetha", které stojí za vznikem "Tria D dur op. 70" zvané "Trio duchů". K nim pak klavíristka Jitka Čechová, houslista Jan Talich a violoncellista Jan Páleníček přidali ještě "Trio B dur op. 97 Arcivévodské" a "Trio Es dur op. 70 č. 2". Ukázky můžete poslouchat na webu vydavatelství Supraphon, kde seženete nahrávku i v hi-res kvalitě 24 bit / 192 kHz.


Terri Clark - It's Christmas… Cheers! (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: vánoční hudba / honky-tonk

Terri Clark - It’s Christmas… Cheers!
Jak to tak vypadá, countryoví umělci mají Vánoce o něco dříve než ostatní. Carrie Underwood totiž není se svou sváteční kolekcí sama, přidala se k ní také Terri Clark. Ta ovšem míří více do stylu honky-tonk. V případě deseti písniček na "It's Christmas… Cheers!" sáhla kanadská zpěvačka pouze k osvědčeným skladbám a také k několika hostům. Vánoční pohodu jí pomohli vyladit Vince Gill, Dierks Bentley, Ricky Skaggs, The Oak Ridge Boys, Pam Tills a Suzy Bogguss. To, že se Terri nebojí honky-tonk rytmy kombinovat i s big bandem, zjistíte kupříkladu na jejím YouTube profilu.


Fleret - V podroušeném stavu (Hrachová Silvia)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folklór

Fleret - V podroušeném stavu
Do širší distribuce se nyní dostává osmnácté album kapely Fleret "V podroušeném stavu", které digitálně vyšlo v polovině července. Vznikalo v době karantény, pro formaci tedy netypicky na dálku, později pak ve zlínském garážovém studiu bubeníka Rosti Koplíka. Ačkoliv se deska rodila v nelehkých dnech a týdnech, rozhodně není pochmurná. Už název je dvojsmyslný a odkazuje jednak na rouškové období, jednak na to, že Valaši jsou v podroušeném stavu běžně. Ze čtrnácti písní je dvanáct nových autorských, doplňuje je jedna coververze písně od Korpiklaani a jedna od písničkáře Jindry Kejaka. Na dvou se pak podílela Zuzana Pavlůstková, dcera Jarmily Šulákové. Ukázky nabízí Supraphonline.


V krátkosti

  • Natalie Grant - No Strange (Curb)
    Natalie Grant patří dlouhodobě mezi největší hvězdy současné křesťanské hudby a potvrzuje to již osm nominací na Grammy a zisk čtyř Dove Awards. O další ocenění se nyní uchází s jedenáctkou nových písní, které opět produkoval Bernie Herms (Matt Maher, Andrea Bocelli, Josh Groban, Barbra Streisand). Seznámit se s nimi můžete na jejím YouTube.
  • Lydia Loveless - Daughter (Honey, You're Gonna Be Late Records)
    Americká písničkářka kombinující folk, pop, country, hony tonk, punk a rock se vrací po tříleté, pro ni netypicky dlouhé pauze s deseti novými kusy, které produkoval Tom Shick známý od spíše jazzových interpretů jako Jane Monheit, Puss N Boots nebo Rufus Wainwright. Výsledek jejich spolupráce uslyšíte na bandcampu hudebnice.
  • Sylvan Esso - Free Love (Bertus)
    Stejný počet skladeb si pro své třetí album připravilo i americké electropopové duo ze Severní Karolíny, které si za předchůdce vysloužilo nominaci na Grammy. Zda se jim povede obdobný kousek znovu, můžete zkoumat prostřednictvím jejich bandcampu.
  • Filmore - State I'm In (Curb)
    Hned osmnáct písniček si pro své fanoušky přichystala na debut vycházející countryová hvězda Tyler Filmore. Jejich produkce se ujal Zach Abend (Chris Young, Ingrid Andress, Cale Dodds). Může tento muzikant proniknout mezi nejužší špičku? Zjišťujte na jeho YouTube profilu.
  • Joji - Nectar (88Rising)
    Japonsko-australský hudebník vystupující také pod jmény Filthy Frank a Pink Guy vydává pod třetím ze svých jmen druhou desku. Kdo jej zná, ví, že v osmnácti skladbách bude i tentokrát r'n'b, trip hop a lo-fi. Jak zjistíte i na jeho YouTube profilu, podíleli se na novince také Diplo, Omar Apollo, Lil Yachty, Benee, či Yves Tumor.
  • The Ocean - Phanerozoic II: Mesozoic (Bertus)
    Němečtí progresivní metalisti pokračují dalším dílem své geologické konceptuální série. Aktuálně se přesunuli do druhohor a třetihor, tedy do období dinosaurů a jejich vymření. Jak zní jejich podání pravěku, můžete zjišťovat na bandcampu.
  • Anya Marina - Queen Of The Night
    V řadě seriálů i filmů zněla hudba americké písničkářky, která se s novou deskou vrací po dlouhých čtyřech letech. Jak uslyšíte na bandcampu, její mix indie popu a alternativního rocku se nyní převážil spíše k prvnímu stylu.
  • Thurston Moore - By The Fire (Bertus)
    Někdejší člen Sonic Youth sází prakticky jedno album ročně a s tím letošním (sedmým sólovým) mu vypomohli baskytarista Deb Googe z My Bloody Valentine, Jon Leidecker aka Wobbly, kytarista James Sedwards a jeho někdejší kolega z kapely Steve Shelley. Ukázky devíti songů sdílí na svém YouTube.
  • A Certain Ratio - ACR Loco (Mute/Bertus)
    Celých dvanáct let nevydali angličtí post-punkeři nový materiál, a tak je jejich nové album dlouho očekávané. Jestli z něj ovšem budou mít radost skalní fanoušci, se neodvážíme předvídat. Jak uslyšíte na jejich bandcampu, svůj styl nyní staví na jazzu, funku a tanečních rytmech.
  • Spillage Village - Spilligion (Universal)
    Se svou třetí deskou přichází rapové uskupení z Atlanty, jehož členy jsou EarthGang, JID, Hollywood JB, Jurdan Bryant, Mereba, 6lack a Benji. K natočení tuctu tracků, které uslyšíte na jejich YouTube, si dále přizvali kolegy, jako jsou Ant Clemons, Ari Lennox, Buddy, Chance The Rapper, Masego, Lucky Daye či Big Rube.
  • The Pretty Things - Bare As Bone, Bright As Blood (Mystic Production)
    Čtyři měsíce po úmrtí Phila Maye vydávají angličtí rockeři album, na němž se zpěvák ještě stihl podílet. Rozlučkovému počinu odpovídá i jeho bluesový styl a písničky, které si skupina vypůjčila od Sheryl Crow, Willieho Dixona, Gillian Welch, Roberta Johnsona, Black Rebel Motorcycle Club a dalších. Ukázky najdete na soundcloudu.


Dále vychází:

Action Bronson - Only For Dolphins (Bertus)
Ai Aso - The Faintest Hint (Bertus)
Alpha Wolf - A Quiet Place To Die (Mystic Production)
Angelic Desolation - Quorum Of Unspeakable Curses ()
Anna Von Hausswolff - All Thoughts Fly (Bertus)
Anteloper - Tour Beats Vol. 1 (Bertus)
Asy Saavedra (Of Chaos Chaos) - Trover Saves The Universe ()
Ayreon - Transitus (Earbook) (Mystic Production)
Bella White - Just Like Leaving ()
Bendrix Littleton - Deep Dark South (Nna Tapes)
Bette Smith - The Good, The Bad, And The Bette (Bertus)
Beverly Glenn-Copeland - Transmissions: The Music Of Beverly Glen-Copeland (Bertus)
Billy Lemos - Wonder (Awal)
Blackevil - Forever Baptised In Eternal Fire (Bertus)
Bob Mould - Blue Hearts (Bertus)
Brendon Randall-Myers - Dynamics Of Vanishing Bodies (New Focus Recordings)
Carlos Niño & Miguel Atwood-Ferguson - Chicago Waves (Bertus)
Cayucas - Blue Summer (Bertus)
Crystal Spiders - Molt (Bertus)
Death Bells - New Signs Of Life (Dais Records)
Druhá tráva & Robert Křesťan - Třicet (Universal)
Dystopia - Geen Weg Uit ()
Elvin Bishop And Charlie Musselwhite - 100 Years Of Blues (Bertus)
Elzhi - Seven Times Down Eight Times Up (Fat Beats Records)
Emile Mosseri - Kajillionaire (soundtrack) ()
Eyes - Underperformer (Bertus)
Fish - Weltschmerz (Derek W Dick)
Fleetburner - Fleetburner (Bertus)
Grand Nathaniel - At The Lagoon ()
Hen Ogledd (Feat. Richard Dawson) - Free Humans (Bertus)
Hexecutor - Beyond Any Human Conception Of Knowledge (Bertus)
Hexx - Entangled In Sin (Mystic Production)
Christopher Parker & Kelley Hurt - No Tears Suite (Bertus)
Jadu Heart - Hyper Romance (Bertus)
James Kennedy - Make Anger Great Again (Bertus)
Jordan Tice - Motivational Speakeasy (Padiddle Records)
Juice WRLD - Legends Never Die (Universal)
Justin Moore - Live At The Ryman (Universal)
Karel Vlach Orchestra - 1957-1960 (Padevět Tomáš)
Kirk Fletcher - My Blues Pathway (Bertus)
KTL (Peter Rehberg And Stephen O’Malley) - Vii (Bertus)
Lethian Dreams - A Shadow Of Memories ()
Lik - Misanthropic Breed (Mystic Production)
Lil Mosey - Certified Hitmaker (Universal)
Los Blenders - Mazunte 2016 ()
Madrost - Charring The Rotting Earth (No Life ´til Metal Records)
Marche Funebre - Einderlicht (Bertus)
Marie Davidson & L’Œil Nu - Renegade Breakdown (Bertus)
Masma Dream World - Play At Night (Northern Spy Records)
Maxwell Stern - Impossible Sum (Bertus)
Memoira - Carnival Of Creation (inverse Records)
Merzbow, Mats Gustafsson, Balázs Pándi - Cuts Open (Bertus)
Mint Field - Sentimento Mundial (Bertus)
Misty Boyce - Genesis ()
Morta Skuld - Suffer For Nothing (Mystic Production)
Mountain Tamer - Psychosis Ritual (Bertus)
Mt. Doubt - Doubtlands (Bertus)
Neffex - New Beginnings ()
Nicolas Michaux - Amour Col?re (Bertus)
Obsidian Kingdom - Meat Machine (Mystic Production)
P.J. Farley - Accent The Change (Bertus)
Painted Doll - How To Draw Fire (Bertus)
Paris - Safe Space Invader ()
Pillow Queens - In Waiting (Bertus)
Profligate - Too Numb To Know (Mystic Production)
Profligate - Too Numb To Know (Limited) (Mystic Production)
Psychic Temple - Houses Of The Holy (Bertus)
Realize - Machine Violence (Mystic Production)
Realize - Machine Violence (Ltd) (Mystic Production)
Reternity - A Test Of Shadows ()
Richard Skelton - These Charms May Be Sung Over A Wound (Bertus)
Rituals Of Mine - Hype Nostalgia (Bertus)
Různí - Blue Note Re:Imagined (Blue Note)
Různí - Charlotte Hawkins: Mindful Moments (Sony Music)
Sad13 (Speedy Ortiz’s Sadie Dupuis) - Haunted Painting (Bertus)
Sarah Kirkland Snider - Mass For The Endangered (Warner Music)
Scordatura - Mass Failure ()
Seth Bogart - Seth Bogart Presents...Men On The Verge Of Nothing (Bertus)
Shotgun Rodeo - Double Barreled Vengeance ()
Shy Boys - Talk Loud
Schlammpeitziger - Ein Weltleck In Der Echokammer (Bertus)
Sing Leaf - Not Earth (Bertus)
Sizzy Rocket - Anarchy ()
Skálmöld - 10 Year Anniversary - Live In Reykjavík (Mystic Production)
Skeletoon - Nemesis (Mystic Production)
Slade - Cum On Feel The Hitz - The Best Of Slade (Warner Music)
Sola Rosa - Chasing The Sun (Bertus)
Sophia Loizou - Untold (Bertus)
Spellbook - Magick & Mischief (Mystic Production)
Starley - One Of One (Bertus)
Steve Hackett - Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith (Sony Music)
String Theory - The Los Angeles Suite (Warner Music)
Suicide Commando - Mindstrip Redux (Bertus)
SuperM - The 1St Album / Super One (Universal)
SuperM - The 1St Album / Super One (International Edition) (Universal)
Surfer Blood - Carefree Theatre (Bertus)
Svalbard - When I Die, Will I Get Better? (Mystic Production)
Tailbird - Lost Pet Poster Template ()
Tashi Dorji - Stateless (Bertus)
The Band Of Heathens - Stranger (Bertus)
The Buckleys - Daydream (Bertus)
The Silent Years - Spider Season ()
The War And Treaty - Hearts Town (Bertus)
Thomas Csobra - Thomas Csobra ()
Tim Heidecker - Fear Of Death (Spacebomb Records)
Twrp - Over The Top ()
UFO95 - Popularity Is Overrated (Bertus)
Varathron - Glorification Under The Latin Moon (Mystic Production)
Vous Autres - Sel De Pierre (Bertus)
Wax Chattels - Clot (Bertus)
Yves Jarvis - Sundry Rock Song Stock (Bertus)
Zach Heckendorf - Hawk Talk (Missing Piece Records)
Ziemba - True Romantic (Bertus)

Vychází na vinylu:
A Certain Ratio - Acr Loco (Bertus)
Action Bronson - Only For Dolphins (Bertus)
Ai Aso - The Faintest Hint (Bertus)
Alpha Wolf - A Quiet Place To Die (Mystic Production)
Anna Von Hausswolff - All Thoughts Fly (Bertus)
Anteloper - Tour Beats Vol. 1 (Bertus)
Ayreon - Transitus (Mystic Production)
Bette Smith - The Good, The Bad, And The Bette (Bertus)
Beverly Glenn-Copeland - Transmissions: The Music Of Beverly Glen-Copeland (Bertus)
Blackevil - Forever Baptised In Eternal Fire (Bertus)
Bob Mould - Blue Hearts (Bertus)
Britney Spears - Oops!...i Did It Again (Remixes And B-Sides) (Sony Music)
Carlos Nino & Miguel Atwood-Ferguson - Chicago Waves (Bertus)
Cayucas - Blue Summer (Bertus)
Crystal Spiders - Molt (Bertus)
Declan Mckenna - Beautiful Faces (Skream Remix) / The Key To Life On Earth (Tsha Remix) (Sony Music)
Deftones - Ohms (Bertus)
Diana Krall - This Dream Of You (Universal)
Elbow - Cast Of Thousands (Universal)
Elbow - Dead In The Boot (Universal)
Elbow - Leaders Of The Free World (Universal)
Elbow - Take Off And Landing Of Everything (Universal)
Elliott Smith - Expanded (25th Anniversary) (Universal)
Eyes - Underperformer (Bertus)
Fleetburner - Fleetburner (Bertus)
Guns N' Roses - Greatest Hits (Universal)
Hen Ogledd (Feat. Richard Dawson) - Free Humans (Bertus)
Hexecutor - Beyond Any Human Conception Of Knowledge (Bertus)
Hexx - Entangled In Sin (Mystic Production)
Christian McBride Big Band - For Jimmy, Wes And Oliver (Bertus)
Idles - Ultra Mono (Bertus)
Jadu Heart - Hyper Romance (Bertus)
Kataklysm - Unconquered (Bertus)
KTL (Peter Rehberg And Stephen O’Malley) - Vii (Bertus)
Lik - Misanthropic Breed (Mystic Production)
Lil Mosey - Certified Hitmaker (Universal)
Marche Funebre - Einderlicht (Bertus)
Marie Davidson & L’?il Nu - Renegade Breakdown (Bertus)
Maxwell Stern - Impossible Sum (Bertus)
Merzbow, Mats Gustafsson, Balázs Pándi - Cuts Open (Bertus)
Mint Field - Sentimento Mundial (Bertus)
Morta Skuld - Suffer For Nothing (Mystic Production)
Mountain Tamer - Psychosis Ritual (Bertus)
Mt. Doubt - Doubtlands (Bertus)
Nasty - Menace (Sony Music)
Nicolas Michaux - Amour Col?re (Bertus)
Obsidian Kingdom - Meat Machine (Mystic Production)
Painted Doll - How To Draw Fire (Bertus)
Pillow Queens - In Waiting (Bertus)
Prince - Sign O' The Times / Deluxe (Warner Music)
Prince - Sign O' The Times / Superdeluxe (Warner Music)
Profligate - Too Numb To Know (Mystic Production)
Psychic Temple - Houses Of The Holy (Bertus)
Richard Skelton - These Charms May Be Sung Over A Wound (Bertus)
Rituals Of Mine - Hype Nostalgia (Bertus)
Rolling Stones - Steel Wheels (Llive Atlantic City) (Universal)
Sad13 (Speedy Ortiz’S Sadie Dupuis) - Haunted Painting (Bertus)
Seth Bogart - Seth Bogart Presents….men On The Verge Of Nothing (Bertus)
Schlammpeitziger - Ein Weltleck In Der Echokammer (Bertus)
Sing Leaf - Not Earth (Bertus)
Skálmöld - 10 Year Anniversary - Live In Reykjavík (Mystic Production)
Slade - Cum On Feel The Hitz - The Best Of Slade (Warner Music)
Sola Rosa - Chasing The Sun (Bertus)
Sophia Loizou - Untold (Bertus)
Steve Hackett - Selling England By The Pound & Spectral Mornings: Live At Hammersmith (Sony Music)
String Theory - The Los Angeles Suite (Warner Music)
Suicide Commando - Mindstrip Redux (Bertus)
Sylvan Esso - Free Love (Bertus)
Tashi Dorji - Stateless (Bertus)
Terri Clark - It’S Christmas… Cheers! (Bertus)
The Band Of Heathens - Stranger (Bertus)
The Buckleys - Daydream (Bertus)
The Ocean - Phanerozoic Ii: Mesozoic (Bertus)
The Pretty Things - Bare As Bone, Bright As Blood (Mystic Production)
The War And Treaty - Hearts Town (Bertus)
Thurston Moore - By The Fire (Bertus)
UFO95 - Popularity Is Overrated (Bertus)
Vous Autres - Sel De Pierre (Bertus)
Wax Chattels - Clot (Bertus)
Will Butler - Generations (Bertus)
Yves Jarvis - Sundry Rock Song Stock (Bertus)
Ziemba - True Romantic (Bertus)

EP:
Affliction Vector - Death Comes Supreme
B & The Hive - Heart Beat
Benjamin Gordon - Live Sessions
Big Scenic Nowhere - Lavender Blues
Blazon Rite - Dulce Bellum Inexpertis
Bullion - Heaven Is Over
Classified - Time
Cosmos Island - Someplace
Dead Low - Listen Up!
Didirri - Sold For Sale
DVNA - All My Friends
Elme - Departures
Flica - Tapsskog
Floorbird - Fall Apart Anywhere
Four Stroke Baron - Monoqueen
Fuller - Crush Me
Ghost Of Vroom (Feat. Mike Doughty) - Ghost Of Vroom 2
Haider - The Muses Come Out At Night
Cherry Ames - No Breaks
Jarrod Dickenson - Under A Texas Sky
Jason Nix - Money On You
Joe Nolan - B-Sides
John Gabbana - New Beginnings
Julia Bardo - The Raw
Justin Fabu - Shelter From The Storm
Kayzo - The Year The World Stood Still -
Khushi - Instincts
Logan Smith - Feels Right
Lordkez - Charcotta
Mbnel - Child Of The Trenches
Montaña Sagrada - The Living Green
Muck And The Mires - Take Me Back To Planet Earth
My Kid Brother - My Kid Brother
Night Shop - The Fountain
Nightjacket - Following The Curve
Object Blue X Tsvi - Hyperaesthesia
Rachel Lark - Sex And Balances
Ric Robertson - Strange World
Riley Pearce - Maybe I Can Sleep It Off
Sam Interface - Pink Dolphins
Sons On Fire - Faded
Stereo_IMG - Generation Of Gods
Sweater Curse - Push//pull
Tems - Broken Ears
Twin God - Deaths
Uada - Djinn
Wilmette - Wilmette
Y-DAPT - Love And Lost
You Man - Altered States

Reedice:
Elliott Smith - Expanded (25th Anniversary) (Universal)
Lou Reed - New York: Deluxe Edition (Warner Music)

NÁZORY
  • - (thornhill, 29.09.2020 18:53) Reagovat

    nový Deftones kvalitka o dosť lepší ako Gore. 9/10

  • Nové Deftones (Daniel, 30.09.2020 14:25) Reagovat

    Novinka od Deftones je velmi dobrá. Zařadil bych jí někam mezi Koi no yokan a Diamond eyes. 9/10

  • ss (Maroš, 02.10.2020 17:26) Reagovat

    Mne sa páči, nová experimentálna Sophie Loizou.

    • Re: ss (Spravedlivý, 02.10.2020 21:35) Reagovat

      Jojo, Sophia je skvělá. Asi nejzajímavější z celého týdne, proto jí musicserver věnuje tolik pozornosti :-D

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Slash, Myles Kennedy & The Conspirators, Winning Group Arena, Brno, 18.4.2024
Naživo: Slash v Brně: Bez Guns N' Roses, zato s vlastní tvorbou Legendární kytarista Slash se po pěti letech vrátil do Česka a v Brně předvedl strhující show plnou hardrockové energie. I když se fanoušci nedočkali hitů Guns N' Roses, Slash je potěšil syrovostí a vlastním materiálem. Přestože... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 17:47 v sekci Naživo
Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět
Rozhovory: Aneta Langerová - Není na škodu se jednou za čas ohlédnout zpět "Dvacet let za mnou. Mám pocit, že nemusím nikomu nic dokazovat, ani sama sobě. Důležité je vnímat hudební cestu takovou, jaká je, a nepřetvářet ji do něčeho, co není," říká bilancující Aneta Langerová. Výběrové dvojalbum... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Fotogalerie: IDLES po letech opět zahráli v Praze (15.03.2024 08:46)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Keith Richards přidal k Reedově "I’m Waiting For My Man" své specifické charisma (05.03.2024 08:05)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince The Prodigy Vladimír Mišík Justin Bieber Kabát Adele AC/DC Queen Themroc Sia U2 Taylor Swift Bono Rush Mirai Beyoncé Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu