Ministerstvo obrany podepsalo s kopřivnickou Tatrou smlouvu na servis Pandurů

29.09.2020 15:02

Smlouvu v hodnotě více jak dvě miliardy korun na servis kolových transportérů Pandur, které jsou ve výzbroji české armády, podepsalo Ministerstvo obrany s kopřivnickou zbrojovkou. Ta zajistí servis bojových vozidel pro příští čtyři roky. „Pro nás je důležité to, že servisní firma je z České republiky, to znamená, že tím podporujeme i domácí průmysl,“ uvedl mluvčí resortu Pejšek.

Ministerstvo obrany podepsalo s kopřivnickou Tatrou smlouvu na servis Pandurů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obrněný transportér Pandur II 8×8

Tatra Defence vehicle, která patří do holdingu Czechoslovak group, v současné době zároveň kompletuje pro českou armádu první kus obrněného vozidla TITUS. Firma má na základě kontraktu dodat do tří let celkem 62 obrněnců ve třech různých specifikacích. Vojsko je bude využívat jako spojovací a velitelské vozy nebo místo koordinace palebné podpory." Do konce příštího roku vyrobíme prvních šest předsériových vozidel," potvrdil Tomáš Mohapl, ředitel Tatra Defence vehicle. 
 
Oblíbenost společnosti TATRA dokládá i další zakázka. Společnost Tatra Trucks, patřící do stejného holdingu CSG, bude zásobovat hasičské jednotky spolkové země Braniborsko. Celkem 41 hasičských speciálů TATRA FORCE 4X4 bude zasahovat v těžce přístupných zalesněných oblastech. Právě mimořádné vlastnosti podvozků TATRA, které zvládnou i těžký terén, byly důvodem, proč německá hodnotící komise dala přednost kopřivnické automobilce před modely jiných značek.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…