Můj kousek štěstí

Bolavou duši léčila alkoholem

Asi jen málokdo by v představitelce potřeštěné Heluš z Ordinace v růžové zahradě 2, Martině Randové (48), hledal ztrápenou hromádku neštěstí. Pravdou však je, že bývaly doby, kdy herečka bojovala s nedostatkem sebevědomí a svými dalšími démony.

Na způsob, jakým své problémy řešila, není prý Martina pyšná, přesto se rozhodla fanouškům svěřit. Vysvobození totiž hledala na dně láhve. Jak je na tom dnes? Stále je alkohol jejím důvěrníkem, nebo se s ním definitivně rozloučila?

Popíjela ve svém volnu

Začátky hereččiny kariéry byly prý velmi krušné. Lidé, zejména pak někteří kolegové, se k ní nechovali vůbec dobře a ona místo toho, aby se jim vzepřela, tak se stáhla a ustoupila.

Podle vlastních slov ale úplně sama sebe ztratila, velmi se trápila a nevěděla, jak se smutku a zklamání zbavit. „Začala jsem po představeních a ve svém volnu popíjet, hledat se, pochybovala jsem o sobě snad úplně ve všem,“ vysvětluje Randová, která na toto životní období vzpomíná jen velmi nerada.

Kdoví, jak by se situace vyvíjela, kdyby si herečka včas neřekla dost a svůj život nevzala pevně do svých rukou. Martina si je jistá, že její problém s alkoholem ještě nebyl tak velký, bez něho je jí ale líp.

Závislost má v genech

Dnes své potíže přirozeně trochu zlehčuje, dobře si ale uvědomuje, že hranice mezi tím, kdy má člověk pití ještě pod kontrolou a kdy už ne, je opravdu velmi křehká. Ostatně případ, kdy to neskočilo dobře, měla sama v rodině.

S hereččiným biologickým otcem se její maminka před mnoha lety rozvedla právě proto, že hodně pil a nechoval se k nim dobře. Sklony k alkoholismu má tak v krvi, a možná proto se raději pití vyhýbá úplně. Randová přiznala, že je již několik let abstinentem a alkohol nevyhledává. Obává se zřejmě, že by mohla ve slabých chvilkách, kdy jí není zrovna do smíchu, znovu závislosti propadnout.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden