IT SECURITY NETWORK NEWS je B2B komunitní web zaměřený na IT bezpečnost a související témata. #security #bezpečnost #ITSECNN

Logistický gigant CMA CGM offline kvůli útoku malwaru

CMA CGM malware attack

CMA CGM S.A., francouzský gigant v námořní dopravě a logistice, dnes odhalil útok malwaru ovlivňující některé servery na okraji své sítě.

Útok přinutil IT týmy CMA CGM omezit přístup k internetu u některých aplikací a blokovat šíření malwaru na další síťová zařízení.

CMA CGM má 755 kanceláří, 750 skladů a více než 110 000 zaměstnanců ve více než 160 zemích a provozuje přepravní flotilu více než 480 plavidel na více než 200 přepravních linkách.

„Skupina CMA CGM (kromě CEVA Logistics) se v současné době zabývá kybernetickým útokem ovlivňujícím periferní servery,“ uvádí se v prohlášení zveřejněném na webových stránkách společnosti. „Jakmile bylo zjištěno narušení zabezpečení, byl přerušen externí přístup k aplikacím, aby se zabránilo šíření škodlivého softwaru.“

V později vydané aktualizaci společnost uvádí, že přístup k jejím IT aplikacím je stále nedostupný a IT týmy pracují na vyřešení incidentu, aby byla zajištěna kontinuita podnikání.

Zatímco původní prohlášení uvádělo, že síť CMA CGM je stále k dispozici pro rezervace a požadavky na provoz, zákazníci jsou nyní vyzýváni, aby pro všechny rezervace kontaktovali své místní místní agentury CMA CGM.

„Probíhá vyšetřování prováděné našimi interními odborníky a nezávislými odborníky,“ dodala společnost. „Nové sdělení bude vydáno na konci dne.“

„Skupina CMA CGM, s výjimkou společnosti CEVA Logistics, se v současné době zabývá kybernetickým útokem na periferní servery,“ uvedl ve svém prohlášení viceprezident společnosti Joël Gentil.

„Nyní, když jsme tento problém identifikovali, jsme přerušili přístup k našemu systému, abychom zabránili šíření škodlivého softwaru. Nyní se náš informační systém obnovuje.“

Zdroj: bleepingcomputer.com