Hráči na hostování: Postup Liberce zařídil nezastavitelný Júsuf | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Postup Liberce zařídil nezastavitelný Júsuf

Jak se v uplynulém týdnu dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

FORTUNA:LIGA

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Šikovný levák nastoupil proti Opavě na netradičním postu na kraji zálohy a od prvních minut byl při vysokém vítězství domácích na trávníku hodně vidět. Hned v úvodu utkání nebezpečně nacentroval do soupeřova vápna a letící míč si hostující Didiba srazil do vlastní sítě. Nedlouho poté mohl Jaroslav Zelený přidat druhou branku domácích, v dobré pozici však minul tři tyče opavské brány. Na trávníku vydržel až do 61. minuty, kdy byl střídán Robertem Hrubým.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený střední obránce poprvé v sezoně dostal prostor v ligovém utkání a ve vršovickém exilu Pardubic strávil na trávníku celý zápas. Stejně jako celému týmu, ani jemu se však utkání příliš nevydařilo, Severočeši inkasovali tři branky a domů odcestovali s jasnou porážkou 0:3.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): V Ďolíčku odehrál talentovaný středopolař taktéž celé utkání, ve kterém ale neprokázal svoji jinak skvělou formu a jasné porážce svého celku nedokázal zabránit.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Mladý křídelník nastoupil v sestavě na levé straně zálohy, ze svého postu se ale do dobře organizované obrany Pardubic příliš neprosadil a v 73. minutě utkání byl stažen ze hřiště.

Júsuf (FC Slovan Liberec): Do utkání naskočil za Imada Rondiće v 65. minutě utkání už za stavu 3:0 pro domácí. I přes zjevnou snahu a aktivitu ve vápně domácích se mu ale nepodařilo zdramatizovat vývoj zápasu a zvrátil utkání ve prospěch Liberce.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Slovenský záložník do zápasu zasáhl zkraje druhé půle, kdy ve středu hřiště nahradil Kamso Maru, i přese veškerou snahu však nedokázal pomoci Severočechům k obratu nepříznivého skóre.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Martin Otáhal (FC Slavoj Vyšehrad): Na hřišti silného Hradce Králové předvedl čtyřiadvacetiletý brankář skvělý výkon, vychytal šest střeleckých pokusů domácích, udržel čisté konto a pomohl tak Vyšehradu k zisku cenného bodu za bezbrankovou remízu.

Lukáš Červ (FC Vysočina Jihlava): Mladý záložník v minulém týdnu nejprve pomohl v dohrávce prvního kola k těsnému vítězství nad Chrudimí, o čtyři dny později pak taktéž strávil kompletních devadesát minut na hřišti v Třinci, kde skvělým výkonem pomohl k demolici Slezanů 5:0.

Tomáš Vlček (FC Vysočina Jihlava): Talentovaný stoper odehrál v základní sestavě jak utkání proti Chrudimi, tak zápas na hřišti Třince. Velice spolehlivým výkonem na pozici středního obránce pomohl Jihlavě k vítězství v obou zápasech, ve kterých inkasoval tým z hlavního města Vysočiny pouze jednu branku.

Evropská liga

Júsuf (FC Slovan Liberec): Bahrajnský záložník má na začátku sezony skvělou formu, kterou potvrzuje i na evropských trávnících. V náročném zápase na hřišti koronavirem oslabeného FCSB byl hodně cítit, v 64. minutě rozetnul krásnou hlavičkou po rohovém kopu nerozhodný stav a nasměroval Severočechy k cennému vítězství znamenajícímu postup do závěrečného předkola Evropské ligy.

Michal Beran (FC Slovan Liberec): Na hřišti bukurešťského celku strávil na trávníku 51 minut, ve kterých se ale proti dobře zkonsolidované obraně domácích nedokázal ideálně prosadit a v úvodu druhé půle byl stažen z trávníku.

Jakub Hromada (FC Slovan Liberec): Pětadvacetiletý středopolař se v posledních týdnech rozehrál do pozoruhodné formy, kterou potvrdil i na hřišti FCSB, proti kterému odehrál téměř celé utkání a spolehlivým výkonem v záloze pomohl modrobílým k cennému postupu.

Mohamed Tijani (FC Slovan Liberec): I urostlý stoper původem z Pobřeží Slonoviny výborně splnil své defenzivní úlohy, věhlasný rumunský celek nepustil do blízkosti pokutového území Severočechů a značnou měrou tak přispěl k libereckému vítězství.

Jan Matoušek (FC Slovan Liberec): Do utkání naskočil v závěrečných minutách, ve kterých aktivním výkonem pomohl udržet dvougólové vedení Liberce až do závěrečného hvizdu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články