Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liberec otočil předehrávaný šlágr se Spartou, rozhodla druhá třetina

V předehrávce 19. kola extraligy uspěl Liberec, který si poradil se Spartou 3:2. Severočeši prohrávali po trefě Jana Buchteleho, ale v prostřední části hry třemi góly duel obrátili, když se postupně prosadili Jaroslav Vlach, Michal Birner a Petr Jelínek. V závěru sice hostující Roman Horák snížil na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat už Pražané nestihli.

Utkání Liberec – Sparta
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"V první třetině jsme Liberec k ničemu nepustili. Dobře jsme bruslili, byli jsme hodně aktivní a skvěle jsme ubránili přesilovky domácích. Ve druhé třetině nás zase bohužel potkal krátký výpadek a domácí se nastartovali. Ve třetí třetině jsme se snažili o vyrovnání a vypracovali si spoustu šancí, bohužel se nám podařilo jen snížit," řekl sparťanský útočník Lukáš Pech.

Pražané, v jejichž sestavě se objevila i dočasná posila Filip Chlapík z Ottawy, do utkání vstoupili lépe. Radovali se z gólu hned po první střele na branku. Pech našel mezi kruhy volného Buchteleho, který střelou nad Kváčovo rameno poslal Spartu do rychlého vedení.

Liberečtí mohli vzápětí odpovědět v přesilovce, nesehráli ji ale dobře a Machovského vůbec neohrozili. Podobně se poté vedlo v početní výhodě také Pražanům. V závěru první třetiny dostali domácí další příležitost přesilové hry a po Šmídově akci byl blízko vyrovnání Vlach, Machovský se ale stihl včas přesunout.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Sparta

Druhá část začala náporem Bílých Tygrů, s Bulířovou šancí si ale poradil Machovský. Nepřišel si na něj ani z mezikruží střílející Najman. Na druhé straně se až za obranou domácích ocitl Dvořáček, Kváča ho však vychytal. V polovině utkání hráli Severočeši v početní výhodě a Machovský měl plné ruce práce se střelami Filippiho.

Krátce po skončení přesilovky už se domácí dočkali vyrovnání. Hanouskovu dělovku od modré čáry vyrazil Machovský pouze před sebe a Vlach už měl snadnou práci. Na opačné straně mohl Spartě vrátit vedení Tomášek, Kváča si ale připsal výborný zákrok.

V samém závěru druhého dějství pak dvakrát během 28 vteřin udeřili Bílí Tygři. Nejprve se dobře mířenou ranou k tyči prosadil Birner a hned vzápětí potrestal Košťálkovu chybu domácí kapitán Jelínek. Liberec tak rázem vedl 3:1.

"V závěru druhé třetiny jsme pak dvěma slepenými góly zápas rozhodli v náš prospěch. Mé brance předcházela chyba hostujícího obránce, chtěl mi udělat kličku a já mu puk vypíchnul. Pak už jsem se jen snažil zakončit nahoru a jsem moc rád, že se mi to povedlo," uvedl liberecký útočník Petr Jelínek.

Krátce po začátku závěrečné třetiny putoval na trestnou lavici Birner a Sparta měla ideální možnost ke snížení. Přesilovku ale sehrála špatně a domácí se tak v poklidu ubránili. Následně tisícovku diváků v liberecké aréně pobavila boxerská vložka domácího Jelínka s hostujícím Dvořákem.

Osm minut před koncem třetí třetiny se Pražané přece jenom dostali na dostřel. V rychlém přečíslení našel Rousek mezi kruhy Horáka a jeho rána propadla Kváčovi mezi rukou a tělem. Liberci mohl vrátit dvougólové vedení Vlach, Machovskému ale pomohla horní tyč. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou sáhli hosté ke hře bez brankáře, Liberec se ale ubránil.

"Začátek byl z naší strany hodně vlažný, nejezdily nám nohy. Sparta nás předčila a zaslouženě šla do vedení. Nedařily se nám ani přesilovky, což nás také přibrzdilo. Myslím, že můj vyrovnávací gól nás nakopnul a druhá polovina zápasu už byla z naší strany velice dobrá. Celkově to byl hodně vyrovnaný zápas a jsme moc rádi, že jsme ho dovedli do vítězného konce," prohlásil liberecký útočník Jaroslav Vlach.

Předehrávka 19. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 32. J. Vlach (T. Hanousek, Gríger), 39. Birner (Knot, T. Havlín), 40. P. Jelínek - 3. Buchtele (Pech, M. Jandus), 52. R. Horák (Rousek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 7:9, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, T. Hanousek, Rosandič, Derner, T. Havlín - Lenc, Bulíř, Birner - Průžek, Filippi, Gríger - Zachar, P. Jelínek, J. Šír - Rychlovský, A. Najman, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Kalina, T. Pavelka - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, F. Chlapík - A. Kudrna, Pech, Buchtele - Dvořáček, Říčka, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články