Hlavní obsah

Nepodcení žádný detail! Sešívaní se museli věnovat penaltám

Herning

Bezbranková remíza v Edenu dává tušit, že ani v odvetě play off Ligy mistrů v Herningu fotbaloví fanoušci gólový ohňostroj neuvidí. „Moc gólů nepadne,“ tuší Jindřich Trpišovský. Proto slávisté před odvetou na půdě Midtjyllandu nepodcenili ani penalty. Pokud by také středeční odveta skončila bez branek, musel by rozhodnout rozstřel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář si chystá míč před penaltou. V Dánsku by se jim slávisté rádi vyhnuli...

Článek

Jde o hodně, případný penaltový rozstřel je pro všechny aktéry odvety černou můrou. Vzhledem k vyrovnanosti soupeřů se však vyloučit nedá.

„Penaltám jsme se věnovali. Jsou možností, která může přijít. Když jsme koukali na minulá utkání Midtjyllandu, můj odhad byl, že v našem dvojzápase moc gólů nepadne. Oba týmy mají skvěle propracovanou defenzivu a strašně těžko se proti nim dostává do šancí. První zápas ukázal, že pokud nějaké šance byly, tak po standardních situacích nebo po střelách ze střední vzdálenosti," poukázal kouč před dnešním tréninkem v Dánsku.

Sešívaní pochopitelně doufají, že gól v odvetě vstřelí. Pak by se rozstřelu vyhnuli, a hlavně by dánského šampiona přivedli do úzkých.

Vstřelený gól by strašáka zaplašil

„Upřímně doufám, že na penalty nedojde. Když jsem se díval na finále mistrovství světa nebo Evropy, tak jsem hráče obdivoval. Říkal si, že takovou situaci nechci zažít. Tak doufám, že ji nezažiju tady," usmívá se trenér.

„Doufám, že se nám podaří brzo vstřelit gól, aby už možnost penalt nebyla. Ale samozřejmě i s ní počítáme. Myslíme na ni také při nominaci na zápas, abychom měli na hřišti hráče, kteří by těžkou situaci zvládli," netají Trpišovský.

Slávisté si Ligu mistrů zahráli i loni. Podle kouče obrovská touha vrátit se po roce do hlavní soutěže mužstvu v prvním zápase trochu svázala nohy.

„Budeme dělat vše pro to, abychom připravili tým tak, jak umí zahrát. A bychom byli na hřišti dostatečně odvážní," ujišťuje Trpišovský.

Studio s Plíškem a Pudilem
Přímý přenos FC Midtjylland - SK Slavia Praha nabídne stanice O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje již ve 20:20, moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosta Jiřího Plíška, bývalého šéfa slávistické akademie, a také zkušeného obránce Daniela Pudila, který červenobílým pomohl k zisku mistrovského titulu v sezoně 2007/2008. Přímo z dánského Herningu se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka.
Postoupí podle vás fotbalisté pražské Slavie do skupiny Ligy mistrů?
Ano
65,7 %
Ne
34,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10572 čtenářů.

Reklama