Hlavní obsah

Zlínsko přejde na DVB-T2 vysílání, první generace pozemního digitálního vysílání končí

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé televizních přijímačů standardu DVB-T žijící na Zlínsku by měli zbystřit. Ve středu přesně minutu před půlnocí totiž bude toto letité televizní vysílání nahrazeno jeho novější verzí – standardem DVB-T2. Přijímat nový signál mohou pouze lidé s odpovídajícím přijímačem, ať už televizorem nebo set-top boxem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Ukončení první generace pozemního digitálního vysílání se týká vysílačů Tlustá hora a Ploštiny, avšak pouze programů České televize. V průběhu října pak čeká přeladění i komerční TV stanice.

„Programy České televize tak už budou moci od října diváci sledovat pouze v novém formátu DVB-T2 na kanálu 26, všechny v nejvyšší HD kvalitě,“ prohlásila Petra Miterová, mediální zástupkyně Českých radiokomunikací, které mají v tuzemsku přechod na starosti.

Většinu Česka pokrývá nový televizní signál. Vypínání signálu DVB-T začalo i na Moravě

Internet a PC

Ve finálních sítích DVB-T2 jsou vysílány komerční televizní stanice Barrandov TV, Barrandov Kino, Barrandov Krimi, Noe TV, Nova, Nova CINEMA, Óčko, Óčko STAR, Prima, Prima COOL, Prima LOVE, Prima ZOOM, Prima MAX, Prima KRIMI, CNN Prima News, Prima +1, Seznam TV, Radio Proglas a Rádio Dechovka.

„Diváci, kteří dosud přechod na nový standard televizního vysílání neřešili a přijímají TV stanice České televize s varovným piktogramem, budou potřebovat pro zajištění bezplatného příjmu televizor nebo set top box, který umí přijmout DVB-T2 vysílání,“ doplnila Miterová.

Sluší se připomenout, že přechod na DVB-T2 se netýká úplně každého. Zbystřit by měli pouze lidé, kteří přijímají signál prostřednictvím pozemního televizního vysílání. Uživatelů kabelového, satelitního a internetového vysílání se změny nijak nedotknou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám