Technické služby sídlí v novém. Přestěhovaly se do objektu bývalé Posádkové hudby
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Technické služby města Litoměřice se dočkaly. Konečně budou sídlit v jednom areálu. V úterý 29. září jim byl slavnostně předán do pronájmu opravený objekt bývalé Posádkové hudby v kasárnách Pod Radobýlem.

„Jsem rád, že dnes mohu jménem vedení města Litoměřice uvítat technické služby jako nájemce v nově zrekonstruované budově. Doufám, že jim tyto prostory umožní kvalitativní posun v jejich dalším fungování a že díky nim konečně získají odpovídající zázemí jak pro své zaměstnance, tak i občany města,“ sdělil litoměřický radní Filip Hrbek. „Těší mě také to, že tímto projektem děláme další krok k postupnému oživení areálu kasáren Pod Radobýlem, jehož budoucí podobu již před několika lety stanovil rozsáhlý architektonický návrh, který vzešel z odborné soutěže,“ dodal radní Hrbek.

Ten slavnostně předal klíč k užívání objektu a přilehlého parkoviště řediteli Technických služeb města Litoměřice Ivu Elmanovi. „Dnes jsme podepsali smlouvu a od 1. října začne stěhování. Zázemí pro zhruba sto lidí je připraveno, interiéry jsou nádherné. Velmi děkujeme městu za to, že budeme moci fungovat v prostorech, které odpovídají 21. století,“ řekl Ivo Elman. Technické služby tak nyní uvolní dosud využívané areály v ulici Na Kocandě a v záplavové zóně u Labe. V druhém případě by na místě mohlo vzniknout odstavné parkoviště pro autobusy.

Vzhledem k možnostem, které areál bývalých kasáren nabízí, plánují technické služby i jednu novinku. „Jelikož velmi často pracujeme se dřevem, rádi bychom zde v budoucnu měli k dispozici truhlárnu,“ doplnil ředitel Elman.

Realizace celé akce si vyžádala 23,7 milionu korun, z čehož 14,5 milionu pokryla dotace z programu Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů, spravovaného Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR prostřednictvím Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru