Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Lví král se dočká sequelu


ikona
Spooner
barry jenkinsdisneyjon favreaulví král
Slavné studio bude i nadále těžit populární pohádkové značky. Po Aladinovi se vrátí do kin i Simba. 

Ještě, než do kin loni vtrhla nová verze legendární pohádky Lví král, bylo jasné, že půjde o megahit. A taky že šlo. Nové zpracování Simbova příběhu s realistickými efekty utržilo v kinech přes 1,6 miliardy a zařadilo se mezi nejúspěšnější filmy loňského roku. A Jon Favreau po Knize džunglí potvrdil, že mu jdou úspěšné disneyovky prostě od ruky. I když na můj vkus šlo až o příliš opatrnou kopírku animované předlohy, ohlasy byly vesměs pozitivní a jednalo se zkrátka o úspěch na všech frontách. A jelikož Disney bude i kvůli aktuální pandemické situaci potřebovat sázet na dolarové jistoty, rozhodli se zde, že tuto legendární značku poždímou ještě jednou.

Ano, Lví král se dočká trošku nečekaného sequelu. Ten ovšem zřejmě tentokrát nebude remakem animované dvojky, ale bude se zde více rozšiřovat filmová mytologie, v níž se dočkáme nejen pokračování Simbova příběhu, ale pomocí vzpomínek se dočkáme také originu Mufasy. Dosti překvapivé je pak také jméno režiséra. Favreau se totiž k projektu už nevrátí a nahradí ho oceňovaný režisér Barry Jenkins, jenž má na kontě oscarovku Moonlight a Kdyby ulice Beale mohla mluvit. A režiséra ambiciózních dramat bych u pohádky a jasné továrny na peníze asi úplně nečekal. Scénáře se znovu ujme Jeff Nathanson, a i když zatím není jasné, kdy se dvojky dočkáme, projekt má samozřejmě u Disneyho velkou prioritu. A kdo ví, třeba pod Jenkinsovou taktovkou bude mít sequel přeci jen trošku větší ambice a nebude jen penězi vynuceným pokračováním. Doufat můžeme.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace