MENU

Seznámení s Altem

Když jsme v polovině května opakovali slavný přelet Ing. Jana Kašpara s Martinem Štěpánkem a jeho elektřinou poháněným letadlem ΦNIX (Fínix), potkal jsem se na cílovém letišti Točná s několika znalými lidmi v oblasti ultralehkého létání. Slovo dalo slovo a začali jsme diskutovat rozjíždějící se projekt videotestů ultralehkých letadel. Padlo i několik podnětných nápadů, za které jsem vděčný, protože mám vždy rád zpětnou reakci.

Že to bylo užitečné setkání, jsem zjistil hned druhý den, kdy jsem dostal nabídku, jestli mám chuť otestovat Alto? No to je otázka, jasně, že ano! Dohoda s Ivo Ledererem, majitelem společnosti Directfly, byla svižná, a tak jsme se s Petrem Kolmannem brzy vydali naším kurýrním Stingem do Brna-Medlánek. Následovala prohlídka výroby a také zbrusu nové Alto v modro-bílém zbarvení, které se mi velice líbí.

A jak tedy Alto létá?
Jak říkám i ve videu, tohle éro je prostě sympatické a velice praktické. Nečekejte od něj, že s ním budete ohromovat playgirls. Jednak tomu nerozumí (jestli nějaká ano, tak se hluboce omlouvám a rád ji svezu zdarma, abych vyvážil tu újmu) a za druhé na vylepšení ega jsou jiné stroje a nejsou to většinou letadla.

Text: Jan Rudzinskyj
Foto: Petr Kolmann

Více se dočtete v časopisu AeroHobby 5/2020, který vyšel 16. 9. 2020.

Obsah AeroHobby 5/2020 naleznete – ZDE.

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.