Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Michelle Obama slaví narozeniny: Jaké kousky nosit podle bývalé první dámy nejen pro 60+?

17. ledna 2024 | 09:15

Michelle Obama, bývalá první dáma Spojených států amerických a první Afroameričanka v této roli, pomohla nastolit v Bílém domě tu nejvlídnější atmosféru v historii. Tato podmanivá žena sklízí úspěch nejen svými činy a obětavým přístupem, ale také svým vnějším kouzlem.

Vždy byla ztělesněním nenuceného půvabu a elegance. Ve večerních dlouhých róbách, dobře padnoucích kostýmech a ležérních šatech vypadá nadčasově a sofistikovaně. Nebojí se však sáhnout po zábavných a nečekaných módních variacích i aktuálních hot trendech, jako jsou třeba kapsáče. Ano, čtete správně. Výsledkem jejího vytříbeného a lichotivého vkusu je však vědomá práce s postavou, ale i přibývajícím věkem. Ačkoliv Michelle Obama slaví 17. ledna nádherné životní jubileum, stěží bychom ji odhadli na 60 let. Co sluší její postavě typu A neboli hrušky a čím se mohou inspirovat nejen dámy tohoto věku? 

Tip na video: Jacqueline Kennedy – elegantní kráska, která se stala ikonou amerických dějin a okouzlila celý svět!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Kostýmky s invencí stylu

Michelle Obama při svém šestiměsíčním knižním turné k propagaci knihy Můj příběh od listopadu 2018 do května 2019 vystřídala hned několik poutavých kostýmků. Je si dobře vědoma, že právě kalhotové kostýmky lichotí její postavě hrušky neboli typu A, navíc jsou jedním ze základů, která by měla mít v šatníku každá žena napříč generacemi.

Svůj útlejší vršek oproti rozměrnějším bokům vyrovnává objemem v horní části pomocí sak s ramenními vycpávkami. Nebojí se však tyto formální obleky zábavně a vkusně ozvláštnit. Třeba tomu černému na diskusi ve Washingtonu, D.C., dodala nádech lesku prostřednictvím blyštivých visacích klenotů na levé klopě.

Při setkání v norském Oslu černý padnoucí kostým se třpytivými výšivkami ozvláštnila smaragdovým saténovým páskem, který jí zvýraznil siluetu. A právě ženská silueta taktéž hraje důležitou roli v mladistvém vzhleduKalhoty se pak vyjímaly zajímavým detailem v podobě postranních proužků spolu s dolními rozparky. Prvky, které prodloužily a opticky zeštíhlily její postavu.

Proužky

Častokrát své kostýmky nosí i s texturou vertikálních proužků, které opticky zeštíhlují. V ulicích New Yorku byla spatřena v jednom z nich. Doplnila ho koženými bílými lodičkami do špičky a hnědou malou kabelkou do ruky.

Širší pruhy pak skvěle vyznívaly na třpytivém obleku značky Balmain, který vynesla do Tonight Show s Jimmym Fallonem. Pod oblekem se vyjímal černý top do výstřihu V a outfit doplnila třpytivými páskovými sandálky na podpatku. Mladistvý look, který Michelle rozzářil.

Stylingové kouzlo: Balanc proporcí i mladistvý vzhled

Na turné z roku 2018 volně navázala další šňůrou propagace ke své druhé knize s názvem Světlo v nás. Její looky z předminulého roku se nesly na vlně monochromatické okázalosti a hot trendů sezony. Řeč je především o denimovém co-ord setu založeném na džínovém sáčku a wide-leg kapsáčích. Tento vskutku stylový model navíc ozvláštnila lesklými kotníčkovými kozačkami v bordó barvě. Jejich ostrá špička, stejně tak výstřih do V u denimového svrchníku, prodloužila, a tedy zeštíhlila její siluetu.

Další prvotřídní model předvedla v talk show Jimmy Live! opět v monochromatickém stylingu (outfit v jedné barvě různých odstínů). Vyjímal se na ní tyrkysový kostýmek a decentní pastelový top správně zastrkala dovnitř kalhot, čímž zdůraznila svůj pas. Tohle stylingové kouzlo, se kterým vyrovná proporční nesoulad, pravidelně opakuje. Monochromatický styling a především již zmíněné výrazné, optiministické barvy navíc dodávají na mladistvém vzhledu. 

Bílá něžnost

Dlouhou plesovou něžnost oblékla Michelle Obama v roce 2009 na inaugurační ples. Splývavou róbu s asymetrickým jedním ramínkem pro ni ušil návrhář Jason Wu. Šaty byly ušity z hedvábného mušelínu, té nejčistší a nejjemnější tkaniny, jaká vůbec může existovat. Vyniká především svou prodyšností. Šaty se o pár měsíců později připojily ke kolekci inauguračních šatů prvních dam v Muzeu americké historie.

To, že bílá barva Michelle sluší, dokázala i při výběru pouzdrových šatů nad kolena se spadlými rameny. Tento střih více než skvěle podtrhl její typ postavy a sedl jí doslova jako ulitý!

Dlouhé večerní

A u inauguračního plesu ještě chvíli zůstaneme, ale u toho o 4 roky později při znovuzvolení Baracka Obamy za prezidenta Spojených států. Michelle vkročila do washingtonského kongresového centra v červené róbě. A autor? Již zmíněný oblíbený Jason Wu, který se v Michelle zhlédl.

Svým šarmem okouzlila i v roce 2016, když v Bílém domě vítala kanadského premiéra Justina Trudeaua. Oblékla dlouhé šaty na zem – od totožného návrháře – s monumentálním květinovým vzorem na tmavě modrém podkladu.

Reálná žena

Michelle se nebojí ukázat ani v ležérním oblečení s rýčem a motykou v ruce. Při fyzické práci s hlínou v zahradách Bílého domu v roce 2016 se vyzbrojila nejen pracovními pomůckami, ale také dobře padnoucími džínami, kostkovanou košilí a béžovou vestou s kapsami. Na rozdíl od Melanie Trump se ukázala jako reálná žena bez formálního oblečení. Melanie totiž pro sázení stromků v těchto zahradách zvolila bílé lodičky, růžový top a květinovou romantickou sukni.

Stylový outfit za výhodnou cenu pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další inspirativní looky Michelle Obama se podívejte do galerie. 

Autor: Žaneta Podlahová