Týmem září Poruba, v sestavě měsíce Hrabík nebo Trávníček

1. října 2020, 8:00

Marek Hedbávný

Hokej.cz nabízí pohled na dění v Chance lize. Do nejlepší sestavy za měsíc září zařadil Martina Michajlova, Jakuba Tepera, Jakuba Husu, Michala Trávníčka, Kryštofa Hrabíka a Matěje Berana.

Tým měsíce – HC RT TORAX Poruba

Sedm zápasů, šest výher a první místo v tabulce. Naposledy si Ostravané vyšlápli na Kladno, předtím dali jedenáct gólů Kadani, vyhráli na ledě nepříjemného Sokolova, poradili si v Ústí nad Labem... Herní projev sice mnohdy nebyl ideální, tým ale ukázal vnitřní sílu, když dokázal v rozhodujících okamžicích zabrat a obracet skóre. 

Sestava měsíce podle hokej.cz

Martin MICHAJLOV (G, HC Slavia Praha)
Odchytal všech šest utkání Slavie, přičemž hned pět z nich dovedl do vítězného konce. V úspěšnosti zákroků se vyšplhal na 93,26 %, průměrně dostal jen 1,97 gólu za zápas.

Jakub TEPER (O, HC RT TORAX Poruba)
Hattrickem sestřelil Kadaň, dvěma góly pak potopil Kladno. Celkově má Teper po sedmi zápasech parádní bilanci 5+4. Navíc je skvělý směrem dozadu.

Jakub HUSA (O, SC Kolín)
Odehrál sice jen čtyři zápasy, přesto se vešel do sestavy měsíce. I během tohoto krátkého rozmezí na sebe totiž upozornil ohromujícími výkony. Právě on byl hrdinou Kozlů při nečekaném vítězství v Přerově. K tradičně důrazné hře přidal i produktivitu: po čtyřech utkáních se může chlubit sedmi body (2+5), ve statistice +/- je pak na +4.

Michal TRÁVNÍČEK (Ú, HC Slovan Ústí nad Labem)
Tohle asi čekal málokdo. Trávníček si v Chance lize užívá ofenzivních úkolů a táhne Slovan i v produktivitě. Ústí má za sebou povedený měsíc hlavně díky němu – v sedmi utkáních dal pět gólů, navrch získal čtyři asistence. A těch hitů co rozdal!

Kryštof HRABÍK (Ú, HC Benátky nad Jizerou)
Benátky nad Jizerou odstartovaly výborně a sehrály skvělé zápasy i proti týmům z čela tabulky. Stěžejní postavou je právě Hrabík. Má ohromnou sílu, daří se mu na vhazování (59 %), mimo jiné předvedl bitku a hlavně sbírá dost bodů. V šesti utkáních se blýskl třemi góly a čtyřmi asistencemi. Navíc, když je na ledě, Benátky svého soupeře přehrávají. 

Matěj BERAN (Ú, HC Stadion Litoměřice)
Litoměřice v úvodu sezony dostávají dost gólů, nad vodou je ale díky parádní ofenzivní hře drží právě Matěj Beran. Už před sezonou jsme psali, že by mohl být pro Stadion novým Voženílkem. Zatím válí: během úvodních šesti utkání zapsal do statistik osm bodů (4+4).

Překvapení měsíce

Devatenáctiletý Petr Hamalčík se do ústecké branky poprvé dostal poté, co Radek Haas střídal během debaklu ve Frýdku-Místku. Hamalčík se osvědčil a jako jednička potom nastoupil do posledních dvou utkání. I v nich předvedl parádní výkon! Před sezonou se přitom nepočítalo, že by toho v konkurenci Haase a Marka Schwarze mohl moc odchytat. Teď si ale řekl o pořádnou šanci. 

Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz