Hlavní obsah

Festival Finále Plzeň ocenil film Budiž světlo i sérii #martyisdead

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmový festival Finále Plzeň udělil ceny filmům Budiž světlo a Sólo nebo sérii #martyisdead.

Foto: KVIFF

Milan Ondrík jako Milan ve filmu Budiž světlo (2019)

Článek

Mezinárodní porota udělila cenu Zlatý ledňáček za nejlepší celovečerní hraný nebo animovaný film snímku Budiž světlo Marka Škopa, který je i zahajovacím filmem Slovenského týdne na ČT2. Začne 5. října.

„Zaujal velkým smyslem pro lidskost a také způsobem, jakým zpracovává podtón nacionalismu, což je podle našeho názoru důležité a relevantní téma, které bychom v dnešní době měli zkoumat. Film se vypořádává s mnoha komplexními vrstvami společnosti, také nás ohromily působivé výkony a jemné a zároveň efektní vyprávění, do kterého jsme byli osobně vtaženi,” uvedla porota.

Zlatého ledňáčka za nejlepší dokumentární film obdrželo Sólo Artemia Benkiho, intimní a jemně vykreslený portrét nadaného klavíristy, který se snaží vyrovnat s realitou a zvládnout cestu z psychiatrické léčebny zpět do života.

Zlatého ledňáčka za nejlepší televizní a internetový projekt v kategorii „seriálová tvorba“ získala série #martyisdead Pavla Soukupa. Cenu za nejlepší televizní a internetový projekt v kategorii „film a minisérie“ má Beze stopy Víta Karase.

Studentské poroty ocenily film Vlastníci Jiřího Havelky.

Reklama

Výběr článků

Načítám