Netflix chystá hraného Barbara Conana!

Netflix chystá hraného Barbara Conana!
Barbar Conan (1982) | Universal Pictures
Fanoušci fantasy můžou začít opatrně jasát. Zejména pak milovníci "sword and sorcery". Slavný a kultovní hrdina Conan, jenž se zrodil v hlavě spisovatele Roberta E. Howarda, se díky Netflixu dočká epického hraného seriálu. Streamovacímu gigantovi se podařilo získat práva na Howardovy conanovské příběhy, které nyní může adaptovat do podoby hraných i animovaných děl.
Arnold Schwarzenegger
Barbar Conan | Dino De Laurentiis Productions
Howard Conana představil v sérii krátkých příběhů, které byly poprvé publikovány roku 1932. Právě Conanova dobrodružství iniciovala vznik subžánru "sword and sorcery" a napříč roky inspirovala přes tisíc komiksů, sto novel, tři filmy, dva televizní seriály, videohry, hračky apod.
Sarah Douglas, Arnold Schwarzenegger
Ničitel Conan | Universal Pictures
Dodnes nejslavnější adaptací Howardova díla je Barbar Conan z roku 1982, kde titulní postavu nezapomenutelně ztvárnil tehdy herecky začínající Arnold Schwarzenegger. Vzhledem k úspěchu filmu došlo o dva roky později k pokračování nazvanému Ničitel Conan a v roce 1985 na snímek Rudá Sonja, za jejíž předlohou stojí taktéž Howard a Schwarzenegger zde hrál postavu velmi podobnou právě Conanovi. V roce 2011 pak vznikla nová hraná filmová podoba Barbara Conana, v níž si ikonického Cimmeřana zahrál Jason Momoa. Velmi neslavně (z hlediska kvality) pak dopadl televizní seriál Conan, v jehož ústřední roli se objevil (ne)herec Ralf Moeller.
Jason Momoa
Barbar Conan | 2011 - Lionsgate, Inc.
Netflix tak má nyní po Zaklínači další luxusní lákadlo pro zapálené příznivce fantasy. Hraný seriál o Conanovi přitom už v roce 2018 původně chystal Amazon. Ten však nakonec začal místo toho vyvíjet vlastní výpravný seriál ze světa Pána prstenů.