Nadal i Thiem zatím prochází French Open bez zaváhání

1. 10. 2020, 10:44
Aktuality 10
FRENCH OPEN - Finalisté posledních dvou ročníků postoupili bez ztráty setu do 3. kola Roland Garros. Dvanáctinásobný šampion Rafael Nadal ve středu nedal šanci Mackenzimu McDonaldovi a svou bilanci na pařížské antuce vylepšil na 95-2. Dominic Thiem si poradil rovněž s americkým soupeřem, když přehrál Jacka Socka.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal na jediném přípravném turnaji před French Open v Římě prohrál čtvrtfinále i vinou spousty nevynucených chyb se skvěle hrajícím Diegem Schwartzmanem.

Do Paříže ale dorazil zkoncentrovaný a ve formě. V prvních dvou kolech si bez problémů poradil s Bělorusem Egorem Gerasimovem i Američanem Mackenziem McDonaldem, kterého ve středu v utkání 2. kola smetl drtivě 6-1 6-0 6-3.

"Odehrál jsem dobrý zápas. Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes zápasem prošel. Čeká mě další těžké utkání, tak jsem rád, že jsem na kurtu nemusel být moc dlouho," komentoval Nadal.

34letý Španěl hraje na již 16. Roland Garros a také tentokrát se dostal přes první dvě kola. Svou výjimečnou zápasovou bilanci na pařížské antuce upravil na 95 výher a 2 porážky, jednou z turnaje odstoupil. Letos útočí na rozšíření rekordní sbírky 12. triumfů. 

O postup do osmifinále si Nadal zahraje v prvním vzájemném duelu s Italem Stefanem Travagliou, který po pětisetové bitvě udolal Japonce Keie Nišikoriho a v 28 letech postoupil poprvé do 3. kola grandslamu. 



Bez zaváhání a ztráty setu pokračuje také poražený finalista posledních dvou ročníků Dominic Thiem. Po Chorvatu Marinu Čiličovi si poradil 3-0 na sety i s Američanem Jackem Sockem, byť třetí sadu získal až v tie-breaku po odvrácení tří setbolů v řadě. 

"Cením si toho, jak jsem zvládl koncovku třetího setu. Nemusel jsem zbytečně hrát další set a ušetřil jsem síly. A kdo ví, jak by se to pak vyvíjelo dál," komentoval Thiem.

Ve třetím kole se 27letý Rakušan, který před necelými třemi týdny na US Open získal první grandslamový titul, narazí na Caspera Ruuda. 21letý Nor uspěl v pětisetové přetahované s Tommym Paulem ze Spojených států amerických a překonal své grandslamové maximum. 



Naopak pořádně se ve druhém kole nadřel šestý nasazený Alexander Zverev. Útočně laděného Francouze Pierrea-Huguese Herberta zdolal až po čtyřhodinovém boji 2-6 6-4 7-6 4-6 6-4 a dál může pomýšlet na zopakování čtvrtfinále z předchozích dvou let.

"Bylo to strašně těžké utkání. (Herbert) hrál stylem, který se na okruhu moc nevidí a já s tím měl celý zápas problém. Vůbec jsem se nemohl dostat do rytmu. Bylo to náročné fyzicky i psychicky," uvedl Zverev.

O místo v osmifinále se 23letý Němec utká s Marcem Cecchinatem (
h2h 1-0). Italský semifinalista z roku 2018 letos v Paříži vyhrál včetně kvalifikace už pět zápasů, naposledy ve druhém kole zdolal ve čtyřech setech Argentince Juana Sebastiana Londeru



35letý Stan Wawrinka v Paříži tři dny po hladké výhře nad Andym Murraym nezaváhal s německým sokem Dominikem Köpferem, jehož přehrál 6-3 6-2 3-6 6-1. V boji o postup mezi šestnáctku nejlepších bude švýcarský šampion z roku 2015 čeká na vítěze duelu Nišioka-Gaston.

Ve výborné formě hrající Diego Schwartzman přehrál jednoznačně 6-1 7-5 6-0 Itala Loranze Giustiniho, který měl v nohách předchozí šestihodinový maratón, a cestou do 3. kola tak ztratil jen 10 gamů v šesti setech.

28letý Argentinec Schwartzman, jenž si před dvěma týdny v Římě připsal proti Nadalovi svůj nejcennější skalp a zahrál si poprvé ve finále turnaje Masters 1000, bude v dalším zápase favoritem proti Norbertu Gombosovi. 30letý slovenský tenista si poradil 3-1 na sety s Rakušanem Jurijem Rodionovem a při svém debutu v hlavní soutěži Roland Garros postoupil poprvé do 3. kola grandslamu.


Jannik Sinner při své premiéře na French Open neztratil set ani se svým druhým soupeřem. Po Goffinovi si 19letý Ital poradil 6-2 6-4 6-4 s Francouzem Benjaninem Bonzim a poprvé postoupil do 3. kola grandslamu. V něm ho čeká Argentinec Federico Coria - bratr finalisty z roku 2003 Guillerma.

Rovněž další debutant Sebastian Korda je ve třetím kole.
20letý Američan v Paříži navázal na zdárně absolvovanou kvalifikaci a premiérovou výhru na grandslamu, když ve druhém kole porazil 6-4 6-4 2-6 6-4 slavnějšího a zkušenějšího krajana Johna Isnera. Proti 23. hráči světa si připsal premiérový skalp člena Top 50.

O potenciální osmifinálový souboj s Rafaelem Nadalem se
syn bývalé světové dvojky Petra Kordy utká v souboji dvou kvalifikantů s o tři roky starším Španělem Pedrem Martínezem.

• FRENCH OPEN 2020 •
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
středeční výsledky (30. 09. 2020)
• Dvouhra mužů - 2. kolo •
Nadal (2-Šp.) - McDonald (USA) 6-1 6-0 6-3
Thiem (3-Rak.) - Sock (USA) 6-1 6-3 7-6(6)
A. Zverev (6-Něm.) - Herbert (Fr.) 2-6 6-4 7-6(5) 4-6 6-4
Schwartzman (12-Arg.) - Giustino (It.) 6-1 7-5 6-0
Wawrinka (16-Švýc.) - Koepfer (Něm.) 6-3 6-2 3-6 6-1
Korda (USA) - Isner (21-USA) 6-4 6-4 2-6 6-4
Coria (Arg.) - Paire (23-Fr.) 7-6(3) 4-6 6-3 6-1
Fritz (27-USA) - Albot (Mold.) 6-3 6-2 6-4
Ruud (28-Nor.) - Paul (USA) 6-1 1-6 6-3 1-6 6-3
Sinner (It.) - Bonzi (Fr.) 6-2 6-4 6-4
Travaglia (It.) - Nišikori (Jap.) 6-4 2-6 7-6(7) 4-6 6-2
Cecchinato (It.) - Londero (Arg.) 6-3 6-2 5-7 6-2
Sonego (It.) - Bublik (Kaz.) 7-6(8) 6-1 7-5
Martínez (Šp.) - Kukuškin (Kaz.) 6-3 6-1 6-0
Gombos (SR) - Rodionov (Rak.) 6-2 2-6 7-6(4) 6-4
Gaston (Fr.) - Nišioka (Jap.) 6-4 7-6(4) 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Filosofovi!smilesmile Dneska moc nefilosofoval, ale hrál a odnesl to chudák Pablo.
Reagovat
spaniel
"Odehrál jsem dobrý zápas. Jsem spokojený s tím, jak jsem dnes zápasem prošel. Čeká mě další těžké utkání, tak jsem rád, že jsem na kurtu nemusel být moc dlouho," komentoval Nadal

Dva snadne 3 setove zapasy s no name hraci. Tak jak dalsi tezky zapas? smile Navic zas to bude proti dalsi nule.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně to, co předvádí je k blití. 2x jsem to vypnul po deseti minutách, strašný tenis.
Reagovat
Lukyi
Tak to ale na GS pro ty nejlepší bývá, prvních x kol prakticky walkover. Proto se občas usmívám, když někdo řekne, že vyhrát RG je nejtěžší vůbec. Vždyť vítězi, zde můžeme rovnou říct Nadalovi, většinou stačí porazit jednoho nebo dva kvalitní hráče. Když už se u něj v pavouku objeví nějaký to lepší jméno, většinou už je soupeř zničenej z předchozích kol, protože měl relativně těžší soupeře, a navíc se hraje na antuce, kde je tenis mnohem víc fyzicky náročnej a i zápasy trvají déle.
Reagovat
Patik
neprotirečí si trošku ? tak na jednu stranu sú to ťažké zápasy a na druhú stranu je rád že nemusí byť na kurte dlho..tým ťažkým zápasom myslí Travagliu..asi bude ťažké nadeliť ďalšieho kanára a byť hodinu na kurte..zase sa nemusí chovať neviem ako úctivo s prehnaným rešpektom k súperovi..
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to je slusna komedie:) Chudak, a jak prehraje toho taliana Travagliu, tak pak ho ceka asi nejdrsnejsi 4. kolo kariery, nebot uz ted je jasne, ze bude muset nastoupit proti kvalifikantovi...:) Ale aspon jednoho z nich trochu zname, pokud se to Kordovi podari, ale nevim, nevim, ten Martinez take nevypada spatne.

Kazdopadne nic proti kvalifikantum, nebot Daniel Altmaier, to je perla kvaldy, nevim jestli si ho videl hrat, ale celkem ciste udery, dost dobry jednorucak bh po lajne a hned prohoz z fh...dokaze prejit pekne na sako, zkratit vymenu...ten Struff proti nemu vypadal jak jelito...ktery umi tak max ten s/v...a nema vubec cit pro mic. Krom toho prechody na sako Altamaiera jsou paradni...Berrettini bude mit co delat, a protoze posledni doubou je to s Mattim slabsi, tak nevim, nevim, jestli ty jeho posledni vykony na toho nemeckeho borce budou stacit.

Jo jak by toho dostal Nadal do prvniho kola, to bych si dokazal predstavit tezky zapas:) Nerikam, zeby ho prehral, ale tezky zapas by to pro Nadala asi byl...ale s Gerasimovem, nebo McDonaldem, tomu opravdu nemuze nikdo verit, ani on sam:)
Reagovat
Newcombe
a bude klid
Reagovat
smazaný uživatel
No.

Nadal hraje primárně zatím strašně. Je to slabý výkon, čopy, nic moc.

Thiem to má těžké, ale Ruud by pro něj neměl být soupeř, Stan možná jo, Diego nemá nárok.
Reagovat
Patik
Všimol som si u Nadala že keď nestíha fyzicky výmenu vyhadzuje údery úplne do výšky..ale nie klasický kopcák z forehandu ale hlavne z backhandovej strany..toto predtým nerobieval..už nezvláda brániť..
Reagovat
Patik
Pre Dominica začína od zajtra turnaj..Ruud,Wawrinka,Schwartzmann,Nadal,Djokovič..ťažká skúška takmer až nemožná..o to lepšie keď ju zvládne..

Zverev aby nevyletel s Čekinatom aj keď rozhodne jeho štýl hry by mu mohol sedieť viac ako Herbertov ..ďalej Sinner,Nadal..už to ide..už sa to sype na neho..

a Nadal zatiaľ pohoda..zatiaĺ v suchom pyžame..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist