Vstupenky online

Dorostenci hrají s Kometou, juniorka dvakrát venku

Helena Hegeďová • 01.10.2020

Mládežnický víkend odstartují, jak je již zvykem, ve čtvrtek dorostenci. Domácí zápas s Kometou Brno bude jejich jediný v tomto týdnu. Junioři pojedou v pátek na led lídra do Šumperku a v neděli do Přerova, kde se poprvé v sezoně potkají se svým velkým rivalem.

Odveta v Šumperku a první šlágr. Takový je program juniorky

Po čtyřech odehraných zápasech patří vsetínské juniorce druhé místo v tabulce, hned za Šumperkem. Na třetí příčce najdeme Přerov, který získal šest bodů pouze ve dvou zápasech a i aktuálně z tohoto místa tak potvrzuje roli favorita. Nejproduktivnějším hráčem Vsetína je Pavel Svoboda (2+5), nejlepším střelcem je však obránce Martin Kožený se čtyřmi přesnými zásahy. Pět gólových nahrávek už zaznamenal i Tadeáš Pospíšil.

Zápas: 2. 10. Šumperk - Vsetín 19:00

Šumperku se na startu nové sezony náramně daří a zatím jen překvapují. V předehrávce desátého kola, které se hrálo hned na úvod, porazili Draci Valachy 5:3, poté v Porubě zvítězili v nájezdech a výrazně přehráli nováčka z Techniky. Zaváhali jen proti Přerovu, kde se na výsledku 0:5 ukázala síla Zubrů. Hlavně v prvních dvou kolech vynikl ve statistikách Matěj Drlík (3+3), po čtyřech kanadských bodech pak mají Jiří Fibigr a Jakub Horký. Tři branky vstřelil Marek Netolický.

Zápas: 4. 10. Přerov - Vsetín 17:00

Přerov doposud nastoupil jen ke dvěma zápasům a má stoprocentní bilanci. Tyto zápasy odehrál minulý týden. V pátek utkal s Šumperkem (5:0), v neděli s Porubou (6:3). Během těchto dvou utkání zapsal čtyři kanadské body (2+2) Patrik Kleniar. Po dvou vstřelených brankách mají také Matěj Halík a Jan Fencl. Brankář Petr Žurek se může pochlubit prvním místem mezi gólmany, jelikož odchytal zápas s Šumperkem, v němž za svá záda nepustil ani jeden gól.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Tkadlec – Pernický, Krnáč, Houser, Kožený, Čapka, Sviták, Macík – Veselý, Bednařík, Svoboda, Jurek, Pospíšil, Kopčil, Maštalíř, Dědek, Apolenář.
Šumperk: Ryšavý – Plhal, Koutecký, Cekr F., Cekr L., Holub, Minařík, Netolický, Štrbík – Fasner, Šembera, Fibigr, Drlík, Polách, Ruda, Horký, Havel.
Přerov: Horák – Holík, Gréč, Hanák, Němec, Billa, Fencl – Šilhavý, Kleniar, Halík, Petr, Dobša, Kolařík, Štíbr, Rozsahegyi, Hradil, Šimanský, Brázda, Indrák.

Na dorost tentokrát jen jednou

Dorostenci vyhráli pouze jedno utkání ze čtyř, a to hned úvodní duel s Olomoucí. V minulém týdnu podlehli Havířovu (1:4) a Přerovu (4:5). O post nejproduktivnějšího hráče se dělí Matyáš Dědek a Šimon Rigo se shodnou bilancí 3+1, čtyři body s bilancí 2+2 má pak Matyáš Adámek.

Zápas: 1. 10. Vsetín - Kometa Brno 18:00

Kometa je na druhém místě tabulky a stejně jako první Vítkovice má ze čtyř zápasů 11 bodů. Brněnští ztratili bod pouze v prvním kole s Havířovem, kdy vyhráli až na nájezdy. Jejich dalšími soupeři byli Přerov (3:2), Zlín (7:3) a Šumperk (3:1). Stejně jako Vsetín, tak i Kometa má na špici svého bodování dva hráče. S pěti body za tři góly a dvě asistence to jsou Roman Otava a Michal Nekvapil. Pět kanadských bodů (1+4) má i František Němec.

Sestavy v minulém kole:

Vsetín: Růžička – Mikula, Zedek, Fojtík, Machů, Valda, Mošnička, Maršálek – Koláček, Rigo, Kovář, Adámek, Matějíček, Dědek, Turek, Hrdý, Čajanová, Vaněk.
Kometa Brno: Kavan – Svoboda, Šedlbauer, Máša, Ulbricht, Barčák, Němec, Eich, Pigl, Linka, Šantora, Nekvapil, Otava, Rakus, Horký, V. Nesvadba, Boltvan, J. Nesvadba.

banner pod článkem