Bystřice se ohradila proti tvrzení hnutí Trikolóra o nezákonné nabídce reklamy

Městys Bystřice nad Pernštejnem se ústy starosty Karla Pačisky ohradil vůči tvrzení hnutí Trikolóra o nabídce předvolební inzerce v místním periodiku vlastněném radnicí.

„Pokud se jedná o médium, kde je zakázána politická inzerce, nechápeme, proč ji nabízí. Kolegové z Vysočiny nabídku inzerce v tomto periodiku obdrželi e-mailem. Využili ji, protože měli informaci, že jde o tisk s vyšší čteností. To, že se jedná o médium, kde je politická inzerce zakázána, nevěděli,“ uvedla mluvčí Trikolóry Ivana Kerlesová.

Proti výroku mluvčí Trikolóry se ovšem ohradila Bystřice nad Pernštejnem :

„Město Bystřice nad Pernštejnem se distancuje od prohlášení politického hnutí Trikolora ohledně placené inzerce v měsíčníku Bystřicko, které bylo zveřejněno na vašem profilu. Pracovníci redakce nikdy neoslovili žádnou politickou stranu, ani hnutí k umožnění placené inzerce. Iniciativa vzešla z míněného hnutí a politické strany KDU ČSL. Zveřejnění bylo pochybením zmíněných subjektů a město jej bude řešit dle zákona,“ uvedl starosta Bystřice nad Pernštejnem Karel Pačiska.

Využít periodika a média ve vlastnictví měst a obcí jako komunikační kanál zakazuje volební zákon. V místním médiu Bystřicku se přesto objevil volební inzerát jehož zadavatelem a zpracovatelem je hnutí Trikolóra.

Na možné porušení volebního zákona ze strany politiků jako první upozornil Občasník (více zde), jasné porušení zákona potvrdila ve svém vyjádření i Transparency International (více zde).

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů