Ostravské divadlo vinou nových opatření zruší 15 představení

1. říjen 2020

Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě kvůli novým opatřením přijatým v souvislosti s epidemií koronaviru zruší 15 představení hudebního divadla. Premiéra muzikálu Květiny pro paní Harrisovou se ale stihne. Inscenaci první diváci uvidí 3. a 4. října. ČTK to řekla mluvčí divadla Šárka Swiderová.

„Národní divadlo moravskoslezské bude muset kvůli nouzovému stavu zrušit 14 představení hudebního divadla a jedno hostování v Praze. Poslední hranou operou před 5. říjnem bude Lady Macbeth Mcenského újezdu Dmitrije Šostakoviče v Divadle Antonína Dvořáka. Hrajeme ji 2. října a je to shodou okolností ostravská derniéra opery,“ řekla.

Soubor měl poté ještě naposledy dílo uvést v Praze ve Státní opeře 6. října. „Bohužel, toto představení je zrušené. Proběhne ale premiéra muzikálové novinky Květiny pro paní Harrisovou s Hanou Fialovou v hlavní roli v sobotu 3. října, v neděli 4. října pak hrajeme podruhé a na dva týdny tedy naposledy,“ doplnila.

Činohra a balet jsou podle Swiderové bez omezení. „Zatím nejsme schopni odpovědět na otázku, zda nahradíme zrušené opery a muzikály nebo zda budeme vracet vstupné. Budeme diváky informovat,“ řekla.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související