Provoz vlaků mezi hlavním nádražím a Smíchovem je obnovený. Rychlík na trati srazil člověka

Pod pražským Vyšehradem v pátek brzy ráno rychlík srazil a usmrtil muže. V pátek ráno to řekli mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a pražské policie Violeta Siřišťová. Nehoda zastavila dopravu, vlaky mezi hlavním nádražím a Smíchovem nejezdily víc než hodinu a půl, vyplývá z webu Českých drah. K plnému obnovení provozu došlo před osmou hodinou ráno.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 8:02 2. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Praha Hlavní nádraží

Provoz na trati v Praze mezi hlavním nádražím a Smíchovem byl po srážce rychlíku s člověkem částečně obnoven kolem 07.00. K plnému obnovení došlo před osmou hodinou ráno. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Nehoda se podle Drápala stala kolem 05.20. Člověka srazil rychlík jedoucí z Prahy do Klatov. „Podle informací, které mám, byla osoba usmrcena,“ řekl mluvčí. Siřišťová uvedla, že obětí srážky je muž. „Věc vyšetřujeme,“ doplnila.

Pražští hasiči podle oznámení na svém twitteru u nehody zasahovali společně s hasiči Správy železnic.

Kolem 07.00 byl ale podle dopravce provoz obnoven sníženou rychlostí. Před osmou hodinou ráno se provoz na trati zcela obnovil. 

Podle webu České dráhy původně předpokládaly zastavení provozu v místě nehody do 08.30, rychlíky měly místo nehody objíždět přes stanici Praha-Krč. Cestující mohli na trase mezi hlavním nádražím a Smíchovem využít metro nebo tramvaj číslo 5. 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme