Děčín: Pomozte obnovit Šustrovu cestu, adoptujte dřevinu

02.10.2020 8:38

Další projekt v rámci Tvoříme Děčín 2018 bude brzy hotový. Jedná se o Zatraktivnění jihozápadního Děčína a jeho autorem je Jan Štefan.

Děčín: Pomozte obnovit Šustrovu cestu, adoptujte dřevinu
Foto: decin.cz
Popisek: Děčín

Do realizace projektu se mohou zapojit i samotní občané, instituce, školy, firmy a spolky tak, že si adoptují dřevinu, která se vysadí kolem historické Šustrovy cesty. Ta se nachází mezi Krásným Studencem a Horním Oldřichovem. Projekt je realizován za přispění Agentury ochrany přírody a krajiny ČR.

Veřejnost může na výsadbu finančně přispět a adoptovat jednu ze 40 dřevin, jako jsou javory, duby, jabloně, třešně a klokoč. Všichni zúčastnění tak mohou vyjádřit svůj vztah k městu, ve kterém žijí, životnímu prostředí a zároveň přenechat svůj odkaz budoucím generacím.

Za příspěvek 1 000 korun bude umístěna přímo u dřeviny cedulka se jménem dárce. Ten si bude moci dřevinu 24.10. 2020 od 10 do 11 hodin sám vysadit. Vybrat si dřevinu a rezervovat ji mohou dárci prostřednictvím odkazu na mapu umístění dřevin od 12.10. 2020 na portálu ZDE.

Podrobnosti k projektu a podrobná pravidla adopce najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…