<

V sestavě září Hronek nebo Kváča, týmem měsíce je Hradec

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

2. října 2020, 10:06

Ondřej Mach

Redakce webu hokej.cz poprvé v nové sezoně volila sestavu měsíce. Pronikli do ní brankář Petr Kváča, obránci Filip Hronek a Ladislav Šmíd a útočníci Roman Horák, Tomáš Mertl a Radek Smoleňák.

Tým měsíce – Mountfield HK

Pět zápasů, pět výher. A pozor, z toho čtyři na stadionech soupeřů! Mountfield si těžko mohl přát lepší vstup do nového ročníku, parta pod trenérem Vladimírem Růžičkou starším ale zkrátka šlape. Její doménou je silná obrana, nesmíme ale zapomínat na ofenzivu: Východočeši nasázeli už 22 gólů (nejvíc v TELH). 

Foto: Alena Zapletalová, hc-olomouc.cz

Sestava měsíce podle hokej.cz

Petr KVÁČA (G, Bílí Tygři Liberec)
V Liberci se přes léto kompletně obměnilo brankářské složení. Na místě byla otázka, jak se s případnou pozicí jedničky v jednom z nejambicióznějších extraligových týmů popere teprve třiadvacetiletý gólman. Kváča zatím do branky nikoho jiného nepustil a za defenzivou Bílých Tygrů je synonymem jistoty.

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Filip HRONEK (O, Mountfield HK)
Čekalo se od něj, že bude patřit mezi extraligové hvězdy... A Hronek očekávání bezezbytku naplnil, na ledě ho zkrátka nemůžete přehlédnout. Hned v prvním utkání proti Motoru se uvedl gólem, naposledy zase skóroval proti Olomouci. Šest kanadských bodů (2+4) po pěti zápasech a bilance +9 hovoří samo za sebe. 

Ladislav ŠMÍD (O, Bílí Tygři Liberec)
Několik let v řadě má v defenzivě Bílých Tygrů klíčovou roli. Jinak tomu není ani letos - Šmíd totiž zase ukazuje, že zadní řady řídí hlavně on. V posledních dvou duelech se jeho ice time dostal přes třicet minut, v předchozích dvou střetnutích zase zaznamenal pět bodů za gól a čtyři asistence. Lídr jak má být. 

Roman HORÁK (Ú, HC Sparta Praha)
Spartě se zatím příliš nedaří, vždyť má na kontě jedinou výhru proti Zlínu. Pokud ale někdo v sestavě Pražanů vyniká, tak je to Horák. Devětadvacetiletý útočník naplňuje přesně to, co se od něj v hlavním městě čekalo. Celkem měl prsty v pěti z deseti sparťanských gólů. 

Tomáš MERTL (Ú, HC Škoda Plzeň)
Že by Plzeň po dvou letech měla jiného nejlepšího střelce než Milana Gulaše? Velmi dobře našlápnuto má jeho ofenzivní kolega Mertl. Tomu vzájemná spolupráce náramně sedí, vždyť na tři z jeho pěti branek mu nahrával právě Gulaš. 

Radek SMOLEŇÁK (Ú, Mountfield HK)
Hradec zatím hraje ve velké pohodě, a to stejné by se dalo říct o jeho první útočné formaci ve složení Jakub Orsava – Lukáš Cingeľ – Radek Smoleňák. Tohle trio dohromady zaznamenalo už 19 kanadských bodů a je hlavní ofenzivní silou Mountfieldu. Kapitán Smoleňák má bilanci čtyři góly a dvě asistence. 

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz