2. 10. 2020 11:36 − 4716× − 0

Vojtěch Štajf na startu závodu do vrchu

Vojtěch Štajf se rozhodl zúčastnit závodu automobilů do vrchuna trati Zbraslav – Točná, a to se svým vozem Polo GTI R5.

V rámci tradičního a populárního seriálu „vrchařů“ se jedná o premiérový start tohoto soutěžního speciálu.

Současná situace s pořádáním automobilových soutěží v rally vedla zkušeného českého jezdce Vojtěcha Štajfa k rozhodnutí startovat v nedělním programu závodu automobilů do vrchu EDDA Cup. Ten se koná již o tomto víkendu na trati mezi Zbraslaví a Točnou, tedy na území hlavního města Prahy.

Jedná se o vůbec první start Štajfa s vozem Polo GTI R5 mimo tratě automobilových rally soutěží a současně o premiéru tohoto soutěžního speciálu z dílen Volkswagen Motorsport v poháru závodů automobilů do vrchu EDDA Cup. Původně měl Vojtěch Štajf startovat v tomto závodě se svým historickým vozem, avšak nakonec se rozhodl příjemně překvapit nejen pořadatele, ale i četné příznivce této tradiční motoristické disciplíny. Nedělní start Štajfa s tímto rally speciálem specifikace R5, který spadá do vrchařské závodní kategorie E+2000, je tak bez pochyby oživením celého startovního pole čítajícího 90 jezdců. Závodní trať mezi Zbraslaví a Točnou má délku 2200 metrů.

„K možná trochu překvapivému rozhodnutí startovat na téhle trati právě se svým Polem GTI R5 jsem se s týmem Racing21 nakonec rozhodl z několika důvodů. Tím hlavním je fakt, že fanoušci rally neměli letos moc příležitostí vidět nás na tratích a bohužel i nad pořádáním dalších podniků českého šampionátu v rally visí vlivem koronavirových opatření velký otazník. Chtěl bych jim to tedy tímto nedělním startem tady v Praze alespoň trochu vynahradit. Je také pravda, že jsme letos moc kilometrů nenajeli a závod nám tak poslouží i jako test pro další optimalizaci v nastavení našeho vozu. Roli v mém rozhodnutí samozřejmě hrála i skutečnost, že trať tohoto závodu dobře znám, neboť se na stejném místě jela před dvěma roky rychlostní zkouška Pražského Rallysprintu. Takže se na tohle klání moc těším a věřím, že si to s fanoušky motorsportu pořádně užijeme,“ vysvětlil své překvapivé rozhodnutí jezdec Vojtěch Štajf.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!