Po obřadu se s Jiřinou objaly naposledy, tvrdí autorka její proslulé řeči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Po obřadu se s Jiřinou objaly naposledy, tvrdí autorka její proslulé řeči

Jiřina Bohdalová a Karel Gott
Jiřina Bohdalová a Karel Gott (Reprofoto ČT/ Archiv Blesku)

Legendární herečka tehdy svým projevem nad rakví Karla Gotta (†80) zabodovala před celým národem. Ve Svatovítské katedrále nezůstalo jedno oko suché. Málokdo ovšem tuší, že dojemná slova napsala herečina kamarádka. 

„Bez důkladné znalosti obou - Jiřiny Bohdalové a Karla Gotta - bych zmíněný text sepsat nemohla - a také bych to nedělala. Jiřina mi pak rozloučení přečetla do telefonu, pochválila, ukápla slzu - a to je všechno. Po skončení dojemného obřadu v katedrále, kde řeč zvládla brilantně, jsme se naposledy objaly. Od té doby jsem se neviděly. A neslyšely," vzpomíná bývalá novinářka a spisovatelka Slávka Kopecká (75) v magazínu Téma. A jak vlastně došlo k tomu, že za populární herečku písemnou formou "promlouvala" k veřejnosti?

Video se připravuje ...

„A co je na tom špatného? Byla to naše vzájemná nepsaná dohoda postavená na přátelství a důvěře obou stran. Jiřina Bohdalová je hvězda největšího formátu, jaký na našem dvorečku máme, a já ji po dlouhá léta šetřila především její vzácný čas. Čas, který ušetřila tím, že se odmítala donekonečna bavit s kdekým od novin. I když připouštím samozřejmě výtku, že jsem kdysi podobným troubou v jejích očích byla i já," odhaluje pozadí spolupráce s hereckou legendou Kopecká.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.