Hlavní obsah

Nehoda, při které v Přerově zemřely dvě dívky, nemá viníka. Policie případ odložila

Právo, mhr
Přerov

Policisté po roce vyšetřování odložili případ tragické nehody, při které zemřely na okraji Přerova po střetu s osobním autem dvě dívky přebíhající silnici. Z vyšetřování nevyplynulo, že by se stal trestný čin.

Foto: Karel Otcovský, Právo

Ilustrační foto

Článek

Právo o odložení v pátek informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová. Případ ale ještě zcela uzavřený není, rodinní příslušníci zemřelých dívek totiž proti usnesení policie podali stížnost.

Tragédie se stala loni 14. září večer na Lipnické ulici v místech, kde byla tehdy povolena rychlost 90 kilometrů v hodině. Dopravní značení již bylo na základě této tragédie upraveno a rychlost je snížena na 50 kilometrů v hodině, a to i v souvislosti s úpravou značení začátku a konce Přerova, které je nyní posunuto směrem k městské části Lýsky.

Dvě dívky v Přerově přebíhaly ve večerním šeru silnici, obě zemřely

Krimi

Frekventovanou silnici tehdy přebíhaly dvě dívky a dva chlapci. Všichni mířili ke zkratce pod železniční tratí do místní části Předmostí. Chlapcům se podařilo přeběhnout na druhou stranu, dívky srazilo projíždějící auto. Zemřely na místě.

„Po ukončení prověřování jsme vydali usnesení o odložení věci,“ uvedla mluvčí. Odložení spisu předcházelo roční vyšetřování, letos v březnu policie na místě tragédie prováděla i rekonstrukci případu.

Srážku dvou aut na Přerovsku jeden člověk nepřežil

Krimi

Spisový materiál předali policisté podle Zajícové Okresnímu státnímu zastupitelství v Přerově spolu se stížnostmi, které si proti usnesení policejního orgánu podali rodinní příslušníci zemřelých dívek. „Věc je v současné době posuzována uvedeným státním zastupitelstvím,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související články

Vlak mezi Ostravou a Přerovem usmrtil seniora

Dvaasedmdesátiletého muže srazil v neděli odpoledne nedaleko Ostravy rychlík společnosti Regiojet. Senior srážku nepřežil, železniční trať byla zhruba dvě...

Výběr článků

Načítám