Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Heidenreichova červená neplatí, místo stopky dostane jen důtku

Teplický obránce David Heidenreich byl podle odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) vyloučen v ligovém utkání na Slavii nesprávně, a nakonec tak nebude muset žádné utkání vynechat. Odvolací komise zrušila dvacetiletému stoperovi zápasový trest a uložila mu nejnižší možný postih – důtku.

David Heidenreich v duelu s Baníkem
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Heidenreich dostal červenou kartu ve 20. minutě zápasu 4. kola první ligy v Edenu po souboji s domácím Petarem Musou. Podle komise rozhodčích FAČR byl ale dvacetiletý stoper sudím Emanuelem Markem vyloučen chybně, protože nezmařil zjevnou brankovou možnost. Slavia doma porazila oslabené Teplice 5:1.

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace následně udělila Heidenreichovi distanc na jedno soutěžní utkání, proti kterému se severočeský klub odvolal. Výkon trestu pozastavila odvolací komise, takže kmenový hráč italského Bergama mohl za Teplice odehrát domácí ligový zápas s Ostravou i pohárový duel v Chlumci nad Cidlinou.

"S ohledem na stanovisko komise rozhodčích FAČR, dle kterého hráči neměla být udělena červená karta, a zároveň vzhledem k tomu, že disciplinární řád FAČR nepřipouští upuštění od potrestání, rozhodla odvolací komise tak, že hráči uložila nejmírnější možný disciplinární trest, který disciplinární řád umožňuje," uvedl předseda odvolací komise Vladimír Kristýn na webu FAČR.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články