VIDEO: Letecká záchranka ukázala zásah u nehody, policie hledá svědky

  13:50
Policisté hledají svědky sobotní nehody, při níž se na Třeboňsku střetla tři osobní auta. Čtyři lidé se zranili, řidiče jednoho vozu ve vážném stavu transportoval do nemocnice vrtulník. Záchranáři zveřejnili i video, jak zásah u nehody vypadal zblízka.

Českobudějovičtí dopravní policisté od sobotního odpoledne vyšetřují važnou dopravní nehodu na silnici I/34 mezi obcemi Štěpánovice a Třeboň.

Po čtvrt na tři jel řidič osobního vozu Škoda Superb ve směru na Třeboň. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy podmínkám, po projetí zatáčkou dostal zřejmě smyk a čelně narazil do protijedoucích vozidel Renault Laguna a Škoda Octavia.

„Při nárazu se vážně zranil řidič superbu, kterého zasahující zdravotníci transportovali leteckou zdravotnickou službou do nemocnice,“ poznamenal jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Zranění utrpěla i spolucestující ze superbu a dva lidé jedoucí v renaultu. Sanitky je převezly k dalšímu ošetření do nemocnic.

Provoz na této frekventované komunikaci mezi krajským městem a Jindřichovým Hradcem byl po dobu bezmála tří hodin zcela uzavřen. Objízdný směr byl veden přes Lomnici nad Lužnicí.

Dopravní policisté nehodu nadále vyšetřují a stále žádají další svědky, aby se přihlásili na telefonu 974 226 588 nebo přímo na lince 158.

Nehoda se stala na frekventované silnici mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem.

Nehoda se stala na frekventované silnici mezi Českými Budějovicemi a Jindřichovým Hradcem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: