Hlavní obsah

Michaela Klevisová opět láká čtenáře

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi nejprodávanější tituly se ihned po vydání zařadila detektivní próza Michaely Klevisové s názvem Drak spí (Motto, 344 stran). Podobně jako v předcházející knize Sněžný měsíc autorka na začátku představuje hlavní postavy budoucího krvavého dramatu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michaela Klevisová

Článek

Dospělou ženu Elišku, která se vrací do malé vsi Hůrka, kde byla naposledy ve svých čtrnácti letech, její největší tehdejší kamarádky Natálii i Sandy a několik dalších svérázných osobností. Tady však veškeré srovnání s už vydanými pracemi končí a čtenář je postupně vtažen do příběhů majících své kořeny nejen v Eliščiných čtrnácti letech, kdy se její matka pojednou úplně změnila, ale i v časech, kdy její dcera ještě nebyla na světě.

Hůrka je totiž místo na česko-rakouském pomezí, v dávnějších dobách kousek od přísně střežené hranice.

Není proto divu, že nemalá role připadla Čechorakušance Doře Seidlové, jež se s manželem vrátila do rodné vsi, odkud rodiče odešli během poválečného odsunu.

Foto: Motto

Obal knihy

I v jejím příběhu se ukazuje rostoucí autorčino literární umění. Dokáže působivě vykreslit nejen podobu, ale hlavně pestrý osud každé z postav. Nakonec i její dvorní kriminalista Josef Bergman a kolegyně Silvie Sedláková žijí vlastní příběhy.

Zvláště Silvie, která se stala kriminalistkou, protože vrah její sestry nebyl kdysi vypátrán. S o to větším úsilím se vrhá do vyšetřování smrti Natálie, z níž se stala populární pražská blogerka. Na jejím těle policisté objevili kérku draka, stejnou, kterou měla před delším časem zavražděná Gabriela Bajgarová, původem také z Hůrky.

Je toho víc, co čtenáře vede až do posledních stránek a nedovolí mu román odložit. Každý popis místa, o němž Klevisová píše, se stává příležitostí k poutavému a osobitému vyprávění svědčícímu o její rostoucí tvůrčí schopnosti. O překvapivém rozuzlení nemluvě. Není proto divu, že si knihu a její témata vybrala Česká televize, která uvažuje, v jakém formátu je využije.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám