ANOTHER TEN THINGS #21: ZÁŘÍ

Většinu září jsem pociťovala nepříjemné zneklidnění až tíseň. Sedí na mě strach a nepomohlo ani loučení s Českem a cesta do New Yorku, který je prázdný, částečně pořád uzavřený a vládne v něm smutek z koronavirových opatření i ze všeho, co se děje ve světě. Zvenku ten úbytek nadšení a energie asi tolik vidět není, ale ten pocit uvnitř neošidím. Naštěstí na sběr zajímavého čtení a materiálu mi trocha energie ještě zůstala. Tak než začneme říjnovou kapitolu, snad trochu veselejší, tady je ohlédnutí za zářím. 


V devětapadesáti zemřel intelektuál a anarchista David Graeber, to mi taky nepřidalo. Tak jsem se aspoň potěšila jeho rozhovorem pro Prigl. 

Nemáte co dělat? Tady můžete listovat katalogy Ikea za posledních 70 let

Až já nebudu mít do dělat, pustím se do nějakého Crash Course made by bratři Greenové. (Ano, John je ten slavný spisovatel.) Vyhlédnutou mám zatím americkou historii. (anglicky)

Anna Kárníková, o rok mladší než já, popsala mou generační zkušenost

Mám dalšího kandidáta na nejkrásnější podcast ever. Nalijte si dvojku, udělejte přítmí, soustřeďte se a žasněte. 

Čím víc pohledů na jídlo, tím budete z toho, co si dávat nebo nedávat do těla, zmatenější. Ale tohle za ten chaos stojí!

Můj oblíbený René Nekuda vydává novou knihu

Mamáááá! jsem v Česku objevila příliš pozdě na to, abych ho stihla objednat pro Oliverka. Ale vám by se to pro někoho malého z vaší rodiny povést mohlo. 

Něco na dlouhé jízdy autem nebo podzimní večery. 

A jídlo na konec: neapolská pizza v Praze tak dobrá jako v Neapoli. Osobně vyzkoušeno, že jedna pro dva je málo. :)