Zuzka Kučerová: Konec. Možná ho nevnímáte, ale bez něj byste nebyli stejní

30. září 2020

Nosné a originální texty z knihy Konec moře mladé české autorky Zuzky Kučerové čte Markéta Frösslová. Poslouchejte on-line po dobu jednoho týdne po odvysílání. Pořad není vhodný pro děti a mladistvé. 

Účinkuje: Markéta Frösslová
Připravila: Klára Fleyberková
Režie: Vít Vencl
Natočeno: v roce 2019

V roce 2017 vydala mladá autorka Zuzka Kučerová knihu Konec moře, která je zajímavá hned z několika důvodů. Jednak graficky, protože se na ní velkou měrou podílela ilustrátorka Lada Brůnová a grafik a spolumajitel značky Papírna, kde nakonec vyšla. Působivě upravený růžový svazek ale také pomáhal, jelikož vznikl ve spolupráci s nadací Elpida, které pak připadl výtěžek z prodeje.

Zuzka Kučerová: Konec moře (ilustrace Lada Brůnová)

Základ ale pořád tvoří nosné a originální texty Zuzky Kučerové. A ty se teď dočkaly i rozhlasového zpracování. Z knihy Konec moře je vybrala Klára Fleyberková, vzniklou kompilaci ve studiu pak pod vedením Víta Vencla natočila Markéta Frösslová.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.