Dnes
Teplota: 19.9 °C

Pátek, 02.10.2020Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny

Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny


Možná jste již zaznamenali, že se v tomto týdnu vrátily na své místo opravené vývěsní hodiny v majetku města umístěné na domě čp. 139 na Kamenici v Náchodě. Jejich opravu za celkem 157.300 Kč realizoval pan Petr Podzemský z Prahy.

V rámci opravy byla provedena rekonstrukce kované konzoly a kotvících a spojovacích prvků. Hodiny byly restaurovány a doplněny replikami chybějících fragmentů hodinového tělesa, pláště, skleněných ciferníků a zasklení a prošly antikorozní a povrchovou úpravou. Pro hodiny bylo provedeno nové připojení na elektřinu a synchronizace času je nyní zajištěna modulem GPS. 

„Máme radost, že i v dnešní době, kdy všichni máme k dispozici časové údaje v nejrůznějších zařízeních, jsou opět funkční hodiny, které jsou nedílnou součástí hlavní pěší zóny od dob první republiky," uvedl k jejich znovuzprovoznění místostarosta Jan Čtvrtečka.

Poděkování patří manželům Kudelkovým, kteří hodiny převedli na základě darovací smlouvy do vlastnictví města Náchoda, a majitelce domu čp. 139 za možnost je vrátit na své původní místo. Díky této spolupráci mohlo město Náchod obnovu vývěsních hodin realizovat.


Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny

Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny Na pěší zónu Kamenice se vrátily vývěsní hodiny

Další v galerii 3

Další zprávy /