Opatření nezastavily animovaný film. Festival Anifilm se uskuteční, ale bez hudby

Organizátoři mezinárodního festivalu animovaných filmů Anifilm kvůli přísnějším opatřením v souvislosti s koronavirem zrušili jen doprovodný hudební program. Jinak se festival uskuteční v Liberci v příštím týdnu podle plánu. V tiskové zprávě o tom v pátek informovala mluvčí festivalu Gabriela Zajícová.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival Anifilm se bude konat od 6. do 11. října. V Liberci bude poprvé, na sever Čech se přesunul po 18 ročnících v jihočeské Třeboni

Festival Anifilm se bude konat od 6. do 11. října. V Liberci bude poprvé, na sever Čech se přesunul po 18 ročnících v jihočeské Třeboni | Zdroj: Anifilm.cz

Podle Zajícové by hudební program měly alespoň částečně nahradit filmy v sekci Slyšet animaci. Ta propaguje hlavní téma letošního ročníku, což je hudba a zvuk v animovaném filmu. Zahrnuje krátké a celovečerní filmy či profily českých skladatelů.

Během festivalu budou kvůli pandemii koronaviru platit přísnější hygienická pravidla a organizátoři uvádějí, že budou schopni dohledat návštěvníky v případě nákazy. „Z důvodu vedení databáze kontaktů a možnosti trasování si každý návštěvník Anifilmu musí zakoupit akreditaci, která je nutnou podmínkou ke vstupu do všech programových míst letošního ročníku festivalu. Vyřízení akreditace je v tomto roce nevyhnutelné také pro účast na programu zdarma,“ uvedla Zajícová.

Šarlatán získal hlavní cenu za režii na festivalu v Srbsku, bude se promítat v zemích po celém světě

Číst článek

Původně se měl festival uskutečnit už v květnu, kvůli koronavirové pandemii organizátoři projekce posunuli na podzim. Konat se bude od 6. do 11. října. V Liberci bude poprvé, na sever Čech se Anifilm přesunul po 18 ročnících v jihočeské Třeboni. Novinky ze světa animovaného filmu se představí v mezinárodních soutěžních kategoriích celovečerních, krátkých a studentských animovaných filmů. „Tyto tři sekce pak doplňují soutěže abstraktní a nenarativní animace, videoklipů, virtuální reality a počítačových her. Uskuteční se také soutěž národní animované tvorby - Český obzor,“ dodala Zajícová.

Součástí festivalu bude i nesoutěžní program, do něhož patří i takzvané Půlnoční animace, což jsou filmy pro otrlé. Sem patří chilský film Homeless, americký Až do poslední smrti nebo estonské dílo Stařec a mléko. Na festivalu bude mít i předpremiéru film Jana Baleje Barevný sen.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme