2. října 2020 • 10:37

Koronavir zasáhl i českou ligu amerického fotbalu

Autor: afo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až ve své druhé polovině základní části zasáhl do Paddock ligy amerického fotbalu koronavir. Plzeňští Patriots kvůli pozitivním případům musejí vynechat už druhý zápas. Po odložení zápasu proti Prague Mustangs se o víkendu nepředstaví ani proti Brnu Sígrs. Paddock liga má do konce základní části poslední dvě kola a účastníci pro semifinále jsou daní.



Pro Pilsen Patriots může problém s covid-19 znamenat předčasné ukončení sezony. Již jistí účastníci semifinále se zatím nutnosti odložit zápas vyhnuli, přestože některé hráče mají v karanténě také.

Dva největší favorité ligy, Vysočina Gladiators a Ostrava Steelers, se v neděli utkají v předposledním kole základní části. Je téměř jisté, že se tyto týmy potkají v semifinále znovu. Do zápasu, který může být nazván "semifinále nanečisto", pak vstupují oba týmy v rozdílném rozpoložení. Poslední tři zápasy odehráli Steelers bez zraněného quarterbacka Alvara Fadiniho, což se naplno projevilo v duelu s Brnem Sígrs, kdy útok nezaznamenal ani bod.

Zranění ale i nucená karanténa si v Ostravě vybírá daň. „Tento zápas nebude v konečném výsledku nic znamenat a já jen doufám, že ze zápasu odejdeme bez zranění," naznačil před duelem hlavní trenér Steelers, Lonnie Hursey. 

Pro Vysočinu se ani za rozhodnutého boje o první místo ve skupině nic nemění. „Semifinále v hlavě určitě máme, ale je až poměrně za dlouho. Chceme proti Steelers vyhrát za každou cenu a pokračovat ve vítězné náladě,” potvrdil hlavní trenér Gladiators, Ondřej Paulus.

I přes prohru Steelers 0:7 s týmem Sígrs z posledního kola Paulus ví, že je čeká těžký soupeř. „Steelers jsou jedním z největších favoritů a musíme k nim tak přistupovat každý zápas, ať už je v sázce hodně nebo málo,” prozradil

Každý zápas se počítá

Napříč týmy Paddock ligy panuje před 7. kolem shoda. Všichni jsou rádi, že mají možnost stále hrát. “S tím, co se děje kolem, nikdy nevíme, kdy to bude letos naposledy,” potvrdil hlavní trenér Prague Mustangs, Josef Fuksa.

Jeho slova potvrzuje i trenér Ústí nad Labem Blades Jan Rosenbaum. “Nikdo neví, které utkání v sezoně může být to poslední, proto podáme maximální výkon.” Pro Blades už nebude mít víkendový zápas proti Brnu Alligators vliv na jejich druhé místo ve skupině zajišťující postup.

Zápasy 7. kola Paddock ligy (neděle 4.10.)

Ostrava Steelers - Vysočina Gladiators
Brno Alligators - Ústí nad Labem Blades
Přerov Mammoths - Prague Mustangs

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud