Praštěná a věčně usměvavá chůva Fine oslavila 63. narozeniny. S touto seriálovou hvězdou se ale život nemazlil

Praštěná a věčně usměvavá chůva Fine oslavila 63. narozeniny. S touto seriálovou hvězdou se ale život nemazlil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fran Drescher se zapsala do naší paměti rolí chůvy Fine v sitcomu Chůva k pohledání. Věčně veselá, mazaná a usměvavá. V osobním životě ale štěstí na lidi kolem sebe a na lásku rozhodně neměla. S těžkými výzvami, které jí život přinesl, se poprala statečně a jde příkladem ženám po celém světě.

Fran se narodila roku 1957, přičemž její první větší herecká role přišla přesně o 20 let později, kdy si zahrála v klasice Horečka sobotní noci. Do srdcí diváků se ale dostala hlavně ztvárněním chůvy Fine. Ztvárnila veselou, až ztřeštěnou chůvu tří dětí divadelního producenta, do role dala opravdu všechno. Po skončení seriálu si zahrála v několika filmech a dodnes na film nezanevřela. Ačkoli už nehraje tak často jako kdysi, propůjčuje hlas různým animovaným postavám, naposledy jsme ji mohli slyšet v animáku Hotel Transylvánie.

Poprvé se vdala roku 1978 za Petera Marca Jacobsona. Jejich manželství však nevydrželo, rozvedli se, jakmile si její manžel uvědomil, že je homosexuál. To však nebyla jediná kaňka na jejich společném soužití. Jednoho dne se do jejich bytu vloupali lupiči a vykradli byt. Poté Petera svázali a Fran s přítelkyní, která u nich tu noc přespávala, lupiči znásilnili, zatímco Peter byl přinucen dívat se. Po této události se Fran na dlouhou dobu odmlčela a o svých pocitech dokázala mluvit až při vydání její knihy s názvem Cancer Schmancer.

Asi dva roky se potýkala se zdravotními potížemi, které vyústily v rakovinu dělohy. Fran podstoupila zákrok, při kterém jí byla děloha odebrána, nikdy tak neměla děti, přestože si je vždycky moc přála.

Svým životním příběhem ale dokázala inspirovat mnoho žen s podobným osudem a dokázala jim pomoci snést křivdy, které na nich byly způsobeny. Založila neziskovou organizaci, která má za cíl pomáhat ženám s rakovinou, aby se jim dostalo co nejvíce péče. Roku 2008 se začala aktivně zapojovat do politiky a dostala se na pozici diplomatky ve směru zdravotních práv žen a v rámci diplomacie začala cestovat po světě. Otevřeně také podporovala kandidaturu Hillary Clinton na prezidentku USA. 

Od roku 2014 až do 2016 byla podruhé vdaná, ani toto manželství bohužel nevydrželo. Na veřejnosti ale Fran působí vyrovnaným dojmem a přes všechny klacky, které jí život házel pod nohy, si zachovala úsměv na tváři.