Jan Vacek
2. října 2020 • 17:30

Návrat Sparty v plné parádě. Skupina má parametry Ligy mistrů, říká Dočkal

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
23
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři roky se na zápasy prestižních evropských soutěží dívali jen v televizi. Nyní se Sparta vrací. A rovnou na plné pecky! Páteční los ve švýcarském Nyonu totiž Letenské poslal do exkluzivní společnosti: AC Milán, Celtic Glasgow, Lille…



Tedy Zlatan Ibrahimovic v jednom z nejslavnějších klubů starého kontinentu a hladoví Francouzi, kteří hrají tak rychle, že byste na ně potřebovali laso. „Skupina má parametry Ligy mistrů,“ věděl kapitán Bořek Dočkal . „Čeká nás velká šichta,“ dodal hlavní trenér Václav Kotal.

Prvotní přání se respektovanému odborníkovi splnilo. Kotal doufal ve špičkového soupeře, tím nade vší pochybnost je právě italský kolos. Tým, který je zajímavý nejen přítomností švédského fenoména, ale taky koučem Stefanem Piolim.

Prostovlasého chlapíka s hustým plnovousem totiž sparťané dobře znají, na evropském poli se s ním potkali už dvakrát. A mohou vzpomínat v dobrém. Na jaře 2016 vedl Pioli Lazio, které Sparta v osmifinále Evropské ligy odpárala z cesty. O několik měsíců později už točil kormidlem Interu Milán. Při prohře na Letné ještě italskému klubu nešéfoval, v odvetě jeho tým vyhrál 2:1.

Martin Minčev nastoupil za Spartu proti Blansku
Martin Minčev nastoupil za Spartu proti Blansku

„Hrát se dá s každým, záleží na výkonu, který podáte. Lille třeba předvádí výborný výkon. Nejhratelnější soupeř je podle mě Celtic,“ zdůraznil Kotal.

Ano, Lille je atraktivitou až třetí v pořadí, silou ovšem rozhodně ne. Francouzský celek sází na mladé fotbalisty, hraje extrémně rychle. Na sparťany čeká pořádný letecký den. Proti Skotům to zase bude bouchaná a pořádně ostrá řežba. Do toho techničtí Italové… Zkrátka od každého něco.

„Už jsem si skupinu Evropské ligy zahrál dvakrát a vím, že jsou to lidé jako my. Můžeme v pohodě postoupit,“ vyhlásil bojovně útočník Lukáš Juliš.

Jediným negativem tohoto snového losu je fakt, že diváci patrně v ochozech budou chybět. V tomto konkrétním případě by při tom Letná nepochybně byla napěchovaná na maximum. „Strašná škoda,“ povzdechl si obránce Matěj Hanousek.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
23

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud