bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Kteří hráči Bolts nebudou vyryti na pohár?

2. října 2020, 19:00

Josef Potůček

Po skončení finále zamířil Stanley Cup do Montrealu. Zde se ho chopí jistý Louise St. Jacques, který již po dvě dekády ryje jména vítězů na jeho stěny. Jakmile mu bude představiteli Tampy Bay dodán jmenný seznam, učiní tak i letos.

Na hokejový grál může každý rok přibýt maximálně  52 jmen z řad managementu, trenérů a hráčů vítězného   celku. Pro samotného hráče je nárokovanou podmínkou, aby odehrál minimálně 41 zápasů v základní části a nepřestoupil jinam nebo nastoupil alespoň k jednomu finálovému střetnutí.

První stanovu splnilo 17 hráčů Lightning a dalších šest si jich pak zahrálo ve finálové sérii. Těchto 23 hokejistů se jistojistě objeví na podstavci poháru. Sluší se dodat, že všichni (kromě jednoho) níže jmenovaní budou zvěčněni poprvé. Jediným hráčem, jehož jméno už pohár zdobí, je Patrick Maroon, který se loni radoval se St. Louis. 

Takový ruský útočník Alexander Volkov se kupříkladu této významné pocty dočká pouze proto, že v posledním finálovém utkání odbruslil necelých deset minut, protože mimo nich do play-off nezasáhl a v základní části nastoupil jen k devíti partiím.

Nikita Kučerov, Steven Stamkos, Brayden Point, Victor Hedman, Alex Killorn, Anthony Cirelli, Ondřej Palát, Michail Sergačev, Kevin Shattenkirk, Tyler Johnson, Yanni Gourde, Cedric Paquette, Carter Verhaeghe, Erik Černák, Ryan McDonagh, Andrej Vasilevskij, Barclay Goodrow, Blake Coleman, Luke Schenn, Zach Bogosian, Jan Rutta a Alexander Volkov

U několika hráčů je pak vysoká pravděpodobnost, že jejich jména budou vyryta na pohár, ačkoliv nesplnili ony uvedené podmínky: 

Curtis McElhinney, brankář

 

V-P-PVP

POG

Úsp%

Čistá konta

Základní část

8-7-3

2.89

.906

1

Play-off

-

-

-

-


Bylo by velkým překvapením, kdyby se jméno brankářské dvojky na Stanley Cupu neobjevilo. McElhinney zastupoval Andreje Vasilevského v 18 případech (8-7-3). 

Braydon Coburn, obránce

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

40

1

3

4

Play-off

3

0

0

0


K jistotě, že se jeho jméno vyryje na pohár, chybělo odehrát Coburnovi v základní části jediný mač. V play-off se objevil ve 3 zápasech. 

Mitchell Stephens, útočník

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

38

3

3

6

Play-off

7

1

0

1


Podobně i mladý forvard Bolts Mitchell Stephens měl k oné hranici blízko. Ve 38 partiích zaznamenal 6 bodů (3+3). Ve vyřazovací části se potom v sestavě objevil sedmkrát (1+0).

Mathieu Joseph, útočník

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

37

4

3

7

Play-off

-

-

-

-


Jen o jeden zápas za Stephensem zaostal třiadvacetiletý Mathieu Joseph. Je nejspíše tím posledním hráčem Lighting, který si zaznamenání na pohár zaslouží.

Luke Witkowski, obránce/útočník

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

12

1

2

3

Play-off

-

-

-

-


Tvrdý obránce, který se v průběhu své kariéry mnohdy etabloval na útočníka, odehrál letos za Tampu 12 utkání, v kterých jednou skóroval a připsal si též dvě gólové přihrávky. 

Cameron Gaunce, obránce

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

3

1

3

4

Play-off

-

-

-

-


Po hříchu, Gaunce již v podobné situaci byl. Jakožto člen organizace pittsburských Penguins křepčil na konci sezóny 2016-17 se Stanley Cupem, ale jeho jméno se na jeho podstavec nedostalo. 

Cory Conacher, útočník

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

4

0

1

1

Play-off

-

-

-

-


Hokejový cestovatel Cory Conacher se vrátil do Tampy Bay, aby si užil oslavy, ale s vyrytím svého jména na pohár sám jistě nepočítá.

Gemel Smith, útočník

 

Zápasy

Góly

Asistence

Body

Základní část

3

1

0

1

Play-off

-

-

-

-


Gemel Smith po vydařeném ročníku v American Hockey League bude mít v budoucnu určitě ještě šanci se na pohár vepsat. Letos nikoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.