Sebastian Korda napodobuje svého otce. Při debutu v Paříži je už v osmifinále a vyzve Nadala

2. 10. 2020, 19:29
Aktuality 64
FRENCH OPEN - 20letý Američan Sebastian Korda při svém debutu na French Open pokračuje v nečekané jízdě. Po výhrách nad Seppim a Isnerem dnes v deštěm přerušeném utkání dvou kvalifikantů přehrál 3-0 na sety Španěla Pedra Martíneze a postoupil do osmifinále. V něm syn bývalé světové dvojky Petra Kordy vyzve největší hvězdu pařížských dvorců Rafaela Nadala.
Sebastian Korda (© AFP)

Americký tenista Sebastian Korda napodobuje na Roland Garros svého otce. Stejně jako někdejší druhý hráč světa Petr Korda vyhrál v Paříži první zápas v hlavní soutěži na grandslamu a nyní už je v osmifinále. V tom si zahraje s antukovým králem Rafaelem Nadalem ze Španělska.

"Hodně jsem si přál, aby postoupil (Nadal). Je mým velkým idolem. Je jedním z důvodů, proč hraju tenis. Je úžasný bojovník," řekl Korda novinářům.

V dnešním třetím kole Korda přešel ve třech setech přes Španěla Pedra Martíneze, v čemž mu nezabránila ani dlouhá dešťová pauza. Korda, nyní 213. hráč dvouhry ATP, se stal prvním kvalifikantem ve 4. kole v Paříži po devíti letech.

Do hlavní soutěže se dvacetiletý Korda probojoval z kvalifikace. V 1. kole si poradil s italským veteránem Andreasem Seppim a ve druhém s bývalou světovou osmičku Johnem Isnerem z USA. "Jsem v sedmém nebi," zářil pak Korda.

V hlavní soutěži na grandslamu je teprve podruhé. Premiéru si odbyl díky divoké kartě nedávno na US Open, kde prohrál s Kanaďanem Denisem Shapovalovem. "To mi pomohlo. Zápasy s nejlepšími dodávají sebevědomí," řekl Korda v Paříži.

Prosadit se na tenisové nebe pomáhá mladému Kordovi nejen americká asociace, ale i české zkušenosti. Jako jeho otce ho kondičně připravuje Marek Všetíček, a to od prosince. Rady dostává i od Radka Štěpánka, kterému říká brácho.

Korda postupem do třetího kola vyhrál nad realizačním týmem sázku. Všetíček, Štěpánek i tenisový kouč musejí přeplavat v Praze Vltavu. "Vsadili jsme se při večeři v Praze. Bude to zajímavé, už se nemůžu dočkat," smál se Korda.

Korda junior má tenisové geny v krvi. Jeho otec Petr Korda vyhrál Australian Open v roce 1998 a na Roland Garros si zahrál o šest let dříve finále. Výbornou tenistkou byla i jeho matka Regina, rozená Rajchrtová (26. WTA). "Oba moji rodiče jsou skvělí a mají obrovskou radost. Jsem jim vděčný," řekl Sebastian.

Prozradil i svůj tenisový sen. Chce vyhrát dva grandslamové turnaje. "O to mi jde, abych měl o jeden víc než táta. To je životní cíl," řekl Korda junior.

d

• FRENCH OPEN 2020 •
Paříž, Francie, antuka, 38.000.000 eur
páteční výsledky (02. 10. 2020)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Nadal (2-Šp.) - Travaglia (It.) 6-1 6-4 6-0
Thiem (3-Rak.) - Ruud (28-Nor.) 6-4 6-3 6-1
A. Zverev (6-Něm.) - Cecchinato (It.) 6-1 7-5 6-3
Schwartzman (12-Arg.) - Gombos (SR) 7-6(3) 6-3 6-3
Gaston (Fr.) - Wawrinka (16-Švýc.) 2-6 6-3 6-3 4-6 6-0
Sonego (It.) - Fritz (27-USA) 7-6(5) 6-3 7-6(17)
Korda (USA) - Martínez (Šp.) 6-4 6-3 6-1
Sinner (It.) - Coria (Arg.) 6-3 7-5 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

64
Přidat komentář
brixner
Takhle jsme na ZŠ říkali spolužákovi, který se také jmenoval Sebastian...tak snad to nevasmile

Myslím, že Rafu nedá, na to ještě nemá, pokud ano a na RG, byla by to puma století, ale jsem realista...Hraje docela fajn tenis a nebojí se toho, je docela možné, že by ty dva avizované GS dát mohl, což by bylo super! Začínám mu fandit a vůbec nechápu narážky na to, že hraje za USA a má české kořeny - no a? Prostě je to syn českého hráče a není důvod to hejtovat. Jeho fotra jsem měl moc rád, když měl den, uměl rozebrat i Samprase, zlatá ruka, perfektní jednoručák a že si dal nějakou tu lajnu? Srát na to, starej Korda byl frajer a mladej může být také!smile
Reagovat
Mantra
smile
Reagovat
LordMutademus
A největší šmejd je uživatel HolyMotors, pravděpodobně cikán se zvláštní školou (podle jeho vyjadřování to tak vypadá), který tu obhajuje zločince Floyda.
Reagovat
Vlk-v-trave
sobota, prochazka, park, lesik, cerstvy vzduch, 100m od lidi, hluboce dychat, uklidnit to, a na vecer, az se bude stmivat vklidu se vratit dom. Nebrat sebou mobil hlavne... Max. knizku, ale jednoduchou, peknou, zadne ty intelektualni kraviny. A ja myslim, ze to bude OK :D
Reagovat
bIbec
procházka do přírody je super. Úplně nejlepší je výšlap do hor. Nic neuklidní mysl víc jak cílená, dobrovolná fyzická zátěž.

Když nemůžu ven, cvičit každej den doma. Nedívat se na ostatní, co si myslí. Letos sem dal tělu nejvíc, jak kdy v minulosti a nikdy sem se asi necítil líp. Skvělej rok ten 2020.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
bIbec
mladistvý idealista. Vyroste z toho.
Reagovat
bIbec
Student, v tý době zarytej liberál (což sem v zásadě furt, ale pro mě je to prostě samozřejmost nesoudit lidi podle toho jak vypadají nebo v jakého Boha věří nebo s kým spí). Beztak sem i čet podobný věci, jaký si třeba dneska přečteš na A2larmu a podobný blbosti.

Jednou sedíme takhle v parku s mojí přítelkyní a jejíma kámoškama, kecáme atd a najednou se tam objeví týpek. Žblechtá našim směrem kraviny, ohání se flaškou od piva. Není nám to zrovna příjemný, ale snažíme se ho nevšímat. No a najednou z čista jasna prásk. Ten magor hodil tu flašku našim směrem, která se rozlítla o lavičku na které jsme seděli. Stačilo malý kousek výš a moje přítelkyně mohla být klidně mrtvá.

Ten týpek byl o dobrých deset čísel vyšší, možná i víc. To hovado si zasloužilo lekci, ale já sem se bál. Prostě sme utekli.

A třeba se někdy člověk dostane do situace, kdy přímo ví, že musí zasáhnout a pokud to neudělá, tak ten někdo tvému blízkému ublíží, jenže ty musíš mít koule reálně jednat. Musíš si umět zjednat respekt.

K čemu je něco plácat o nějakých starších strejcích, kteří stejnak ve většině nejsou žádní rasisti a mají svoje vlastní problémy. Tyhle řeči je jenom uráží. Je lehký plácat takhle o nespravedlnosti světa, ale ochránit někoho přímo v situaci, ve které se ty sám ocitneš.. to je kumšt. Hajzlové tu budou vždycky.. a můžou ohrozit tvou sestru, bratra, přítelkyni, dceru. A ty tu pro ně musíš být. To je život. Ty hajzly nevymažeš tím, že změníš společnpost. Bacha na to.
Reagovat
misa
Ústup nebo útěk je nejlepší řešení takových krizových pouličních událostí. Dáš někomu přes hubu, ten nešťastně spadne na zem a způsobí si těžké zranění. Pokud tě pak chytí a soud to neuzná jako nutnou obranu, tak máš na krku třeba i vězení a náhradu léčebných výdajů k tomu.
Reagovat
FulnekUltras
smile za všech okolností politicky myslet, politicky... ;-)
Reagovat
bIbec
v tomhle daným případě jo.

Drtivá většina chlapů se do podobné situace někdy dostane. Je ponížený. Není na tom nic špatně. Na individuální úrovni máš dvě možnosti. Buď se vyplakat jak je společnost nespravedlivá a požádat ji o pomoc nebo se sám můžeš snažit, aby k takové situaci nedošlo. Negr bude vždycky negrem, pokud zvolí tu první možnost. A není to zdaleko jenom o fyzické stránce, fyzické síle. Sebeúcta, zodpovědnost, sebereflexe. Antifašisti, anarchisti a jim podobní můžou mít plnou hubu svobody, ale svoboda bez zodpovědnosti není svoboda.
Reagovat
bIbec
nemluvně o tom, že antifašistům a anarchistům sou stejnak černý vyloženě u prdele. Tohle není jejich primární problém.
Reagovat
bIbec
respektive v tomhle daným případě jo, ale ten týpek tu flašku hodit nemusel. Kdybych jednal jinak (měl odvahu jednat) a jen si ho tzv snažil nevšímat. Po tom, co ji hodil už to bylo nejlepší řešení. Vím, že bych dostal přes hubu. Protože sem se bál.
Naštěstí to dopadlo jak to dopadlo.
Reagovat
LordMutademus
Rafa i Roger mají své mouchy a často je hejtím, ale že bude tenisový GOAT náboženský fanatik Djokovič, je fakt ostuda. To mi vadí.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude, nebude.

Je rovesník Nadala, 34 pomaly na krku a stále sa ani v jednom momente nedostal pred Nadala.

Federer je samozrejme z hry, vždy v podstate bol, rozhodne sa to medzi BIG2.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je z hry

Má nejvíce titulu, nejvíce GS, nejvíce dni na n.1, totální GOAT ve všem.

Ty reknes ze z hry. Nehul to už. Radši se soustřed na to, aby Nadal vyhrál svůj 78 titul titul z antuky.

Král komplexnosti, teda na pěti turnajích, jinde je do počtu
Reagovat
Mayo
Ako inak, El matador je jeho idol, poklonme sa smile
Reagovat
Fandina
Chci vyhrát dva GS, abych měl o jeden víc než táta ... to mě pobavilo smilesmile
Reagovat
lvicek
Jo, to je vtipne, ale co bude, kdyz ty dva ziska treba behem dvou, tri let? ;)
Reagovat
Mayo
Aspoň neni nenažraný, to cenim smile
Reagovat
Petr_Fisk
Tak na to se podívám. Petr měl skvělou ruku a cit pro míč, tak Sebastian měl co podědit. A hlavu si ještě ve dvaceti může v pohodě srovnat..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na kurtech RG přituhne, a to především v mužské části turnaje. Pár favoritů druhé kategorie už bude muset něco předvést, aby postoupili.
Křest ohněm čeká suveréna letošní sezóny, Jokera, kterému se postaví věž z Kolumbie. Galána jsem hrát neviděl a podobně na tom bude Joker, takže nás čeká velká gymnastika a sprinty zprava doleva, zleva doprava a tak dokola. Myslím, že tady narazí kosa na žulovou zeď věže a Joker půjde z kurtu místo se srdíčky s ostudou. Ostatně překvapivý vývoj turnaje naznačil už dnešek.
Reagovat
Patik
Tomu ani sám neveríš :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nesnaž se mě zviklatsmile
Reagovat
Petr_Fisk
Představu máš pěknou, ale ta zeď asi nebude žulová...smile
Reagovat
Patik
čo znamená u vás výraz zviklat ?
Reagovat
blixa
Tak "vikLat" je slovensky "kývať", ale nejsem si jist jestli je tohle zrovna přesné, řekl bych asi "zneistiť"
Reagovat
turista
Novak se dnes zmínil, že jít na kurt proti někomu s kým ještě nehrál má své nevýhody. Dodal že si hru soupeře pečlivě prostuduje. Takže o nějakém podcenění nemůže být řeči. Soupeře zmakne.
Reagovat
Patik
Tiež som počúval tlačovku..a zaujímalo by ma odkiaľ a ako si naštuduje hru hráča ktorý nieje známy a je mimo stovky..aký má zdroj..videá z jeho zápasov len ťažko človek nájde..nieto ešte nejaké videá ktoré by mu napovedali niečo viac..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jen ať studuje, aspoň ho to rozptýlísmile
Ovšem nesmíme podcenit Kačenu, to by pak byla pro Jokera jednohubkasmile
Reagovat
turista
Ještě je taky v pavouku ten nebezpečný Maďar Fucsovics.
Reagovat
FulnekUltras
pokud se zrovna nepřežere perkeltem smile
Reagovat
turista
Ano. A Medvedevovo šči mu chutnalo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hraje pěkně, ale má své limity, hlavně v hlavě.
Reagovat
smazaný uživatel
Beast mode. Finále USO mu snad pomohlo. Cecek je komparz
Reagovat
Patik
Cecchinato nedopodával druhý set..vkľude to mohlo byť inak..ale Alex hrá dobre som zvedavý na ďalší zápas tuším so Sinnerom..
Reagovat
steve79
Nadal hraje kazdy zapas lepe a lepe. Snad dojde na semifinale Nadal - Thiem. Thiem by mohl Nadalovi vzit aspon set.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, hraje pořad stejně. Rafa měl zatím totálně tragické soupeře. S Kordou bude muset více útočit, muže to být pěkný zapas.
Reagovat
Patik
Korda skončí rovnako..s kanárom..viac ako vyhrať si to pôjde užiť..
Reagovat
Petr_Fisk
Patiku, toho kanára Ti připomenu.
Sebastian asi prohraje, ale může to být pěkný zápas a vůbec ne nakládačka.
Reagovat
Patik
Budem rád keď sa budem mýliť a bude sa dať načo pozerať..
Reagovat
Petr_Fisk
Já taky. Pak to probereme...
Reagovat
smazaný uživatel
Kordu spláchne, Travaglia bol dnes miestami solídny.

Ale áno, súperi Nadala a Djokovica boli zatiaľ v podstate veľmi slabí, Thiem mal o jednu kategóriu lepších, a teda iba slabých.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesněsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas.

Já chápu; ze duo DjokNad na kvalitu, ale jejich soupeři nejsou schopni zahrát winner z jasné pozice. Prakticky se sami porazí, doufám, ze to Korda dělat nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by Korda isiel do zápasu s tym, ze porazil Diega alebo Thiema; tak by som tej nádeji rozumel.

Ale jeho súperi boli tragédi, hraci za zenitom, kombinácia oboch faktorov. Takže to fakt ten Travaglia so skalpom Nishikori, hoci z formy; budil vacsi respekt.
Reagovat
smazaný uživatel
Martinez má 23, takže je těžko za zenitem.

Korda hraje pěkný tenis, profesorský, buduje fifteen a proto
Postoupil, soupeři mu nic moc nedali, vše si uhrál sám.

Skóre 7:5 6:4 6:4 muže být pro Rafu reálné. Víme, ze Korda prohraje, ale myslím, ze prohraje po dobrém výkonu. Ne jak Travaglia, který zahral 3x first serve, Rafa to vrátil na mid lajnu a Travaglia to napálil do saka ze dvou metru
Reagovat
turista
Dnes byl Nadal přesvědčivý. Travaglia hrál docela dobře až na laciné UE v okamžiku kdy se mu to nehodilo což znamenalo kanára na konec.
Reagovat
Cico93
Každým zápasom si na podmienky a loptičky zvyká viac a viac.
Zlepšenie musí vidieť každý, aj taký zaslepenec ako ty.
Reagovat
smazaný uživatel
"Hodně jsem si přál, aby postoupil (Nadal). Je mým velkým idolem. Je jedním z důvodů, proč hraju tenis.

Kordu nepoznám. Ale náš vzájomný vzťah začína sympaticky :)
Reagovat
Patik
Vyzve Nadala..:) ďalšia nedôstojná záležitosť..
Reagovat
Fandina
To je jízda. Ještě jsem žádný jeho zápas neviděla, takže si udělám čas a něco zkouknu jak hraje. Ale viděla jsem ho jak na kurtu vypadá a je urostlý a podobný tátovi, takže možná další hvězda na obzoru. Jsem zvědavá na další vývoj.
Reagovat
Kytka
Já jsem něco z jeho zápasů viděla, byla jsem zvědavá. Slušný servis, pohyblivý, šikovná ruka po tátovi, dost uhraje i u sítě, útočník, žádný pinkal. Pestrý tenis. A když jde na servis, tak si taky poskočí jako vrabčák, jako táta. Mohl by z něj být dobrý tenista. Dobře se koncentruje na hru, nekouká co kde letí.
Reagovat
FulnekUltras
jj, pečenej brabec by mohl zaskočit - a navíc je jich dneska už málo
Reagovat
Kytka
No, když jsem ho viděla při hře, tak jsem viděla tu podobnost s tátou - zblízka, tak je hnědooký, ale podoba je tam taky, v posazení očí hlavně. Jsem starší, když hrával jeho otec už dobře pamatuji.
Reagovat
FulnekUltras
já si ho vybavuju celkem matně, páč to je už hodně čerstvý ;-) - snad ten jeden větší titul, a pak ještě jakýsi kokeš
Reagovat
Kytka
No táta skončil nelavně, snad ho v tomhle Sebastian nenapodobí
. Táta vyhrál AO
Reagovat
FulnekUltras
asi jsem to tenkrát jako krátkou zprávičku někde zachytil... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=JG0Egjxc1ZI
Reagovat
Fandina
To je vidět, že tenis nesleduješ. Jinak bys o tom musel slyšet hodně.
Reagovat
FulnekUltras
jó, Kodeš 1973, to byla jiná... ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Tak už stačilo. Rafa snad nic nepodcení.
Reagovat
blixa
To bude vostudy až ho Korda vymlaskne ... smile
Reagovat
annah
Bohužel nevymlaskne, neuhraje ani set. Ale je to sympaťák. Třeba se časem dočkáme. :-)
Reagovat
turista
Dopadne jako Travaglia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist