Na Karvinsku možná došlo k uplácení voličů. Policie prověřuje regulérnost voleb

ČTK ČTK
Aktualizováno 2. 10. 2020 20:57
Policisté prověřují na Karvinsku možné narušení regulérnosti voleb. Důvodem je údajné uplácení voličů, řekl policejní mluvčí René Černohorský. Podle neoficiálních informací, které má ČTK k dispozici, se incident stal v Havířově.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Jakub Plíhal

Policejní mluvčí pouze potvrdil, že karvinští kriminalisté spolu s kolegy ze speciální pořádkové jednotky prověřují poznatky k možnému narušení regulérnosti voleb na Karvinsku. Místo nechtěl blíže specifikovat. Podle něj se případem zabývají proto, že údajně někdo lidem vyplácel peníze za volbu konkrétního politického subjektu.

"Víme, jaké je to město, víme, který je to okrsek, ale nebudeme to sdělovat, abychom nemařili úkony vyšetřování," řekl náměstek ministra vnitra Petr Mlsna. Uvedl pouze, ze událost byla zaznamenána v Moravskoslezském kraji. Voliči byli podle něho sváženi a za alkohol byli instruováni k odevzdávání hlasů.

Podle informací ČTK incident zřejmě oznámila členka volební komise, která si před volební místností všimla většího počtu lidí. Miroslava Chlebounová z krajského úřadu uvedla, že úřad oficiálně žádné informace o problémech při volbách nemá. Volební komise jsou úřadu povinny hlásit pouze přerušení hlasování.

 

Právě se děje

Další zprávy