Městská společnost Jihlavy chce nabírat nové zaměstnance z vlny COVID-19 propouštění

Městská společnost Jihlavy Prádelny a čistírny už má připravenou obchodní strategii pro období COVID-19 ekonomické krize. Stárnoucí zaměstnance chce nahradit novými získaných z řad propuštěných zaměstnanců jiných firem. U nových zaměstnanců má ale firma problém s fyzickou výdrží a morálkou, neochota vyšší odpovědnosti, bránění se postupu na vyšší pozice

Společnost Prádelny a čistírny Jihlava byla vytvořena za účelem zisku, který se do roku 2019 dařilo vytvářet a to s narůstající tendencí. Bohužel situace kolem COVID-19 a vše nepříznivé, co s sebou přinesla, způsobí po letech ztrátu a to hned v řádech milionu Kč. Do roku 2019 však společnost investovala zisk, který byl společnosti ponechán, do modernizace strojního vybavení a ostatních investic (vlastní voda, rekonstrukce kotelny aj.) Část zisku přecházelo ve formě výplaty podílu na zisku vlastníkovi včetně platby nemalého ročního nájemného.

Pro rok 2020 bylo zažádáno o prominutí nájemného, podíl na zisku vzhledem k předpokládané ztrátě zřejmě za letošní rok nebude. Pro další roky pokud se cestovní ruch vzpamatuje jednatelka Hana Prošková předpokládá, že se pomalu bude dostávat opět na výslunní, nicméně do stavu ke konci 2019 předpokládá, že to bude trvat 3 roky, pokud vůbec. V poslední době však i s ohledem na stáří pronajatých budov a pozemků vlastník investoval nemalé finanční prostředky do investic nezbytně nutných pro další fungování společnosti.

Vzhledem k situaci předpokládá jednatelka společnosti Hana Prošková pro rok 2020 neprodlužování smluv u vybraných zaměstnanců, neboť nás čeká mimo sezona, kdy i za příznivých okolností (ne COVID-19) byla obsazenost našich zákazníků a tím i objemy práce pro naše zaměstnance špatná. Kmenový stav zaměstnanců stárne, je třeba nabrat nové pracovníky a to na sezonu (od března 2021), bude-li nějaká. PC systém, který městská firma neustále rozšiřuje a implementuje na další dílčí pracoviště vyžaduje již i vyšší kvalifikaci. Vzhledem k masovému propouštění, které se na podzim 2020 predikuje, by mohli být řady našich zaměstnanců obohaceny právě takovýmito zaměstnanci. Obsazení vedoucích pozic je stabilní a během několika let není třeba v tomto větších změn. Jedním z cílů je zůstat stabilním zaměstnavatelem s příjemnými pracovními podmínkami.

Společnost vzhledem k přední hotelové klientele, pro kterou služby poskytuje, prezentuje vlastníka po celé ČR a pomáhá tím i PR města Jihlavy jako takovému (Hotel Four Season, Mandarin Oriental, Marriott Brno, Savannah Znojmo atd.) V rámci tzv. Washing show ukazuje firma přímo v prádelně svým zákazníkům jednotlivé procesy, čímž s nimi dále prohlubujeme velmi dobré vztahy.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů