Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smrt běžce Ondřeje Hodbodě: Nemohl spát, ničila ho škola. Zabít se prý nechtěl

    Na fotografiích se vždy usmíval jako sluníčko a měl k tomu pádný důvod. Dařilo se mu jak ve sportu, tak v osobním životě. Ondřej Hodboď (†19) žil na první pohled naprosto pohádkový život. Není tak divu, že jeho kamarády a příbuzné šokovalo, když se zčistajasna rozhodl opustit tento svět. Na sociálních sítích se v minulých dnech objevilo několik spekulací, proč se měl talentovaný atlet k zoufalému činu odhodlat. „Není pravda, že by měl deprese nebo že by se rozešel s přítelkyní, měli spolu krásný vztah. Rodina je toho názoru, že šlo o zkrat, rozhodně neplánoval, že si vezme život,“ řekl Expresu zdrcený bratr Lukáš, podle něhož měl Ondřej mnoho plánů. Dokonce prý už měl nakoupené vánoční dárky a těšil se na kariérní posun.

    Talentovaný běžec Ondřej Hodboď, který platil za velkou naději české atletiky a trenéři mu věštili skvělou kariéru, minulý čtvrtek skočil z okna desátého patra pražského bytu. Údajně byl na návštěvě u svých přátel a život se rozhodl ukončit, protože ho trápily deprese. 

    Redakce Expres.cz se spojila s Ondřejovým bratrem Lukášem a ten tyto fámy rázně vyvrátil. 

    „Byl to skvělý, pohodový a usměvavý kluk. V kolektivu byl oblíbený, nikdy si na nic nestěžoval. Měl úžasnou holku, se kterou měl super vztah. Všichni ho podporovali,“ řekl Expresu Lukáš Hodboď, jehož bratrova smrt velmi sebrala. 

    Ondřej Hodboď byl talentovaný sportovec a podle přátel veselý kluk.

    Původně rozhovor ani žádná vyjádření Lukáš Hodboď dávat vůbec nechtěl, nakonec se rozhodl vyvrátit spekulace, které se podle něj vůbec nezakládají na pravdě.

    Lukáš Hodboď s medailí

    Problémy se spánkem a těžký návrat do školní lavice

    Pozůstalí jsou pochopitelně zdrcení a absolutně nechápou, co Ondřeje vedlo k tomu, aby si sáhl na život. 

    Jediné, co rodina v poslední době zaznamenala, je fakt, že Ondřej si stěžoval na problémy se spánkem, prý špatně nesl návrat do školy po nezvykle dlouhých prázdninách způsobených koronavirovou pandemií.

    „V jednu chvíli měl spoustu času na trénink, rodinu i svou přítelkyni a zvykl si na to. Najednou se ale vrátil do školy, tím mu přibyla spousta nových povinností a starostí a úplně se mu tak změnil režim,“ říká Ondřejův starší bratr.

    Ondřej Hodboď byl talentovaný sportovec a podle přátel veselý kluk.

    Denně Ondřej Hodboď dojížděl do Prahy na střední školu. Zatímco jeho spolužáci se odpoledne rozprchli po městě a vyrazili za zábavou, on pelášil do Nymburka na trénink. Každý den. Volného času měl minimum a brzy se navíc dostavily výše uvedené problémy se spánkem.

    Na sociálních sítích se od jistých lidí objevily také nepotvrzené zprávy, že za smrtí mladého běžce stojí údajně rozchod s partnerkou. To také není pravda. Se Simonou měl Ondřej podle svého bratra velmi dobrý vztah. I přestože na ni kvůli svému vytížení někdy neměl čas, sympatická bruneta ho vždy podporovala a dávala najevo, jak moc ho miluje.

    V úterý měl začít trénovat na Dukle, rodině koupil vánoční dárky

    Tomu, že svou smrt Ondřej pravděpodobně vůbec neplánoval a šlo jen o jakýsi zkrat, nasvědčuje i fakt, že se měl brzy dočkat kariérního posunu a měl velké plány jak v osobním, tak ve sportovním životě.

    „V úterý měl začít trénovat s námi na Dukle. Těšil se na to, psal si i s kluky, máme tu skvělý kolektiv. Vím také, že si plánoval i další věci, měl koupené nějaké dárky na Vánoce...,“ svěřil se Lukáš, který byl pro Ondřeje vždy velkým vzorem.

    To, co skutečně Ondřeje Hodbodě vedlo k tomu, že si sáhl na život, asi nikdo nikdy nezjistí. Možná to byla únava, možná ho trápilo cosi, o čem s nikým nechtěl mluvit. 

    Hodboďova smrt je stále předmětem vyšetřování, každopádně to, co se mu v osudný den honilo hlavou, věděl pravděpodobně jen on sám a své trápení si vzal s sebou do sportovního nebe.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 23:30 sobota 30. ledna 2021. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      89
    • Super
      40
    • Trapas
      32
    • Cože
      27
    • Haha
      24
    • Sladký
      19