Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Fulín se vrací do světa

Fulín se vrací do světa

Na Slovakiaringu pojede WTCR

Ve třetím podniku letošní sezony světového poháru závodů cestovních vozů FIA WTCR na Slovakiaringu bude mít zastoupení také Česká republika. Na okruhu v Orechové Potôni si totiž zazávodí Petr Fulín. Plzeňský rodák nastoupí s vozem Cupra León Competición TCR pod hlavičkou stáje Vexta Domy, nesoucí název podle společnosti dodávající dřevostavby, která spolu s Autoklubem České republiky Fulínův start podporuje.

„Za mým návratem do tohoto šampionátu po dvou letech stojí několik faktorů. V první řadě jsem dostal od FIA příležitost startovat na divokou kartu. Dalšími důvody jsou nové pneumatiky Goodyear, které se tolik neopotřebovávají, nový vůz a také má dvouletá absence v prestižním šampionátu. To vše mě přimělo tuto nabídku přijmout,“ uvedl Fulín.

Trojnásobný mistr ETCC z let 2013, 2014 a 2017 si ale uvědomuje, že ho u našich východních sousedů nečeká lehký úkol: „Je potřeba si uvědomit, že ostatní jezdci již za sebou mají dva závodní víkendy, takže disponují daty o nových pneumatikách. Jejich týmy jsou přímo podporovány továrnami a ve vozech specifikace TCR budou sedět každý týden. My žádnou tovární podporu nemáme a ani zmíněné informace o pneumatikách Goodyear. V novém voze jsem odjel okolo sta kilometrů a jelikož startuji na divokou kartu, povezu také závaží navíc.“

V tomto voze poměří Petr Fulín síly s elitou. Foto: Petr Fulín

Svůj první start ve WTCR si Fulín připsal v roce 2018. I tehdy závodil na Slovakiaringu. Nastoupil s Cuprou León starší specifikace v barvách svého vlastního týmu Fullin Race Academy. Zatímco z úvodních dvou víkendových klání si po patnácté, respektive dvacáté pozici žádné body neodnesl, ve třetí jízdě dojel pátý a vysloužil si třináct bodů. Již nyní je ale jisté, že letos neskóruje. Podle současných pravidel WTCR totiž nemají účastníci startující na divokou kartu na body nárok.

Zdroje: TouringCarTimes, FIA WTCR, úvodní foto: Petr Fulín